Buna ziua,sunt cetatean straini cu rezidenta permanenta ca membru de familia cetatean roman .sunt casatorit cu o romanca .am rezidenta permanenta.dar am si statut de refugiat.,posed tDocument de calatorie conventie 1952 eliberat de statul roman.acum vrem sa divortam din pacate.eu stiu ca o sa fie anulat permisul de sedere ca membru de familia.intrebare mea o sa am tot rezidenta permanenta ca refugiat in romania si se elibereaza permis de sedere nou tot permanent .sau o sa fie sedere temporare iarasi ca acum 15 ani...am intrebat chiar la imigrari nu prea stiu ce sa zica clar.mie teama s o iau de la capat .chiar cu statut de refugiat o iainde la capat. Nu e logic...mie teama sincer ca pierd si rezidenta permanenta care e obtinuta de 15 ani...dac ma puteti ajuta .si cat dureaza un divorti.multumesc.
Buna ziua,sunt casatori si sotia are casa prin donatie.o sa divortam si stiu bine ca e bunul ei legal..dar eu am acte de luare in spatiu respectiv fara limita de timp.va intreb dupa pronuntare divortului eu trebuie sa plec sau trebuie specificat asta.actul de luare in spatiu e facut la notar .era necesar pentru eliberare un pasaport.si nu specifica ca sunt soti e facut intre doua persoane fizice.multumesc.
Buna ziua ,eu sunt cetatean strain si sotia mea e romanca.vreau sa fac dovada de spatiu de locuiet pentru permis de sedere.am inteles ca poate sa dea declaratia notariala de luare in spatiu.va intreb daca exista durata pentru aceasta declaratia si ea are casa prin donatia cu intertinere viagera a parintii daca trebuie si acordul lor sau fiind sunt sotul adica ginerele lor nu e necesar .multumesc.
Buna ziua,sotia mea are o casa luata prin contract de donatia cu renta viagera de la parintii ei.recent a murit tatal ei.a ramas in viata mama ei.acum va intreb daca trebuie modificat ceva in contract de donatia .ea vrea sa incherieze casa. Va intreb daca e suficient sa arate certificatul de deces al tatal ei sa nu mai cere cineva acordul lui sau trebuie facut si alt demers.va multumesc.