avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,sotia mea are o casa luata prin contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,sotia mea are o casa luata prin contract de donatia ...

Buna ziua,sotia mea are o casa luata prin contract de donatia cu renta viagera de la parintii ei.recent a murit tatal ei.a ramas in viata mama ei.acum va intreb daca trebuie modificat ceva in contract de donatia .ea vrea sa incherieze casa. Va intreb daca e suficient sa arate certificatul de deces al tatal ei sa nu mai cere cineva acordul lui sau trebuie facut si alt demers.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:44, 25 Februarie 2023
Donație cu renta viageră? Nu am auzit.
Poate cu uzufruct viager.
Soția dvs va deveni proprietar deplin abia după decesul mamei și după ce radiază sarcinile de la Cartea funciara, în baza certificatelor de deces ale ambilor parinti.
Poate sa închirieze imobilul. Neoficial...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract renta viagera samir123 samir123 buna ziua,sotia mea are o casa luata prin contract de donatie cu renta viagera de la parintii.acum eu vreau sa fiu luat in spatiu de ea cu un contract la ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager popaanutza popaanutza Buna ziua,am o intrebare. Am facut un uzufruct viager pentru sotul mamei mele pe casa mea proprietate personala.El are in acest moment cancer in stadiu ... (vezi toată discuția)
Cum se face vanzarea unui teren mostenit prin uzufruct viager? Mihai1H Mihai1H Buna ziua, am urmatoarea situatie: - Parintii mei au primit un teren de la bunicii prin contract de uzufruct viager. - Bunicul meu a decedat, iar bunica ... (vezi toată discuția)