avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate AurelianStanciu

Activitate AurelianStanciu

Răspuns la discuția Aprobare izolatie termica bloc
Buna ziua! Pentru izolarea termica a podului, pe lângă acordul asociație, mai trebuie și autorizație de la primărie?

ynocentta a scris:

Modernizarea si eficientizarea energetica a imobilelor de locuit in comun reprezinta o obligatie impusa asociatiilor de proprietari de dispozitia L nr 230/2007
Art. 16
(1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.

Autorizatia de executie modernizare se acorda de catre serviciul urbanism din primariile teritoriale la solicitarea persoanelor juridice
Primariile nu acorda autorizatii individuale pentru executare de interventii partiale asupra partii comune de constructii si instalatii din imobilul de locuit in comun
Proprietarii conform disp
art. 11

(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

Executarea de interventii partiale de modernizare si eficientizare energetica la condominii nu beneficiaza de garantie

Răspuns la discuția Acord proprietari izolare pod
Mulțumesc pentru răspuns, dar eu nu prea vad legătură. Eu nu vreau sa construiesc nimic. Vreau doar sa izolez plafonul cu vata minerala. Este ignifuga și nu modific cu nimic podul blocului.

latka a scris:

E un pic mai complicat, e nevoie de o autorizatie de construire, pentru o asemenea modificare. Nu ati vazut ce s-a intimplat la Constanta , unde un bloc a luat foc ?

Buna ziua!
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de apartamente si doresc sa izolez termic placa de beton din pod.
Imi trebuie acordul a 50%+1 din locatarii blocului sau doar de la Comitetul asociatiei?
Multumesc!