avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate Mariangab

Activitate Mariangab

Buna ziua, vin la dvs cu o intrebare in speranta ca cineva ma poate ajuta sa fac cateva demersuri fara a avea probleme

Fosta mea partenera(nu suntem casatoriti) sta la mine in apartament, eu fiind proprietarul. Mentionez ca si ea are domiciliul aici. De 2 luni de zile ii spun omeneste sa isi caute o chirie si sa ne separam fiindca nu putem convetui impreuna in stilul asta. Ea nu doreste sub nici o forma sa plece si baga in fata copilul ca nu are unde sa plece cu copilul. Tot eu i am spus ca o sa platesc eu chiria, garantia si ce mai trebuie ptr prima luna, dar ea cu toate astea nu vrea. I am spus eventual sa se mute la parintii ei si sa lase copilul la mine o perioada pana se stabileste undeva, iar dupa asta sa ia si copilul ( sa nu se inteleaga gresit, nu vreau sa i iau eu copilul, am cazut de acord ca ramane cu mama ). Cu toate aceste nici asa nu vrea.
Intrebarea mea este. Pot sa schimb yala sau sa fac un demers cat mai rapid cu toata aceasta situatie?
Asta am si cautat intr un fel, doar ca aici sa ajuns! Si daca a facut deja plangere la politie pentru furt oricum trebuie sa dau explicatii cel mai probabil.

Dapix a scris:

Ar fi bine să vă înțelegeți amiabil. Între concubini nu exista partaj, ci fiecare cu lucrurile lui.

Buna ziua, un mic sfat cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie?:

Dupa o relatie de 5 ani in concubinaj, am ajuns amandoi sa ne separam din varii motive. Ulterior cand m am dus sa mi iau lucrurile de acasa(chirie), am aflat ca motivul certurilor noastre din ultimul timp ar fi un alt barbat. Fosta iubita, avea o datorie la mine de 4500 lei iar in momentul acela i am spus sa imi dea si banutii. Fiindca ia nu a vrut, m am dus la dulap unde de ceva vreme amandoi ne straduiam sa adunam bancnote de 20 lei si am luat banii aceea si am plecat spunandu i ca in momentul cand imi va da datoria ii voi inapoi acei bani deoarece stiu ca tinea mult la acea colectie. Nu contest faptul ca ea a pus mai mult de 50% din aceea suma, deci prin urmare majoritatea erau pusi de ea. In momentul cand am luat banii, ea a inceput sa ma traga de mana sa nu plec cu banii, fapt in care am bagat mana in fata ei si am dat o la o parte. Nu asta mi a fost intentia dar asta a iesit. Dupa cateva ore imi da mesaj sa i aduc banii pe care eu i am furat ca altfel se duce la politie. I am raspuns, ca vin si o voi suna cand ajung sa coboare si sa lamurim situatia cu privire la datorie la tot, iar ia imi spune ca ii este frica de mine si sa ii arunc banii pe geam. Eu am evitat astfel de practici de a arunca cu banii la un etaj superior ai am insistat sa ne vedem sau sa gaseasca o alta cale de mijloc dar fara succes, ulterior ducandu se la politie sa mi faca plangere (probabil pentru furt). Ce urmeaza sa fac eu intr o situatie de genu?
Va multumesc