avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despartire, bani ”la saltea”
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despartire, bani ”la saltea”

Buna ziua, un mic sfat cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie?:

Dupa o relatie de 5 ani in concubinaj, am ajuns amandoi sa ne separam din varii motive. Ulterior cand m am dus sa mi iau lucrurile de acasa(chirie), am aflat ca motivul certurilor noastre din ultimul timp ar fi un alt barbat. Fosta iubita, avea o datorie la mine de 4500 lei iar in momentul acela i am spus sa imi dea si banutii. Fiindca ia nu a vrut, m am dus la dulap unde de ceva vreme amandoi ne straduiam sa adunam bancnote de 20 lei si am luat banii aceea si am plecat spunandu i ca in momentul cand imi va da datoria ii voi inapoi acei bani deoarece stiu ca tinea mult la acea colectie. Nu contest faptul ca ea a pus mai mult de 50% din aceea suma, deci prin urmare majoritatea erau pusi de ea. In momentul cand am luat banii, ea a inceput sa ma traga de mana sa nu plec cu banii, fapt in care am bagat mana in fata ei si am dat o la o parte. Nu asta mi a fost intentia dar asta a iesit. Dupa cateva ore imi da mesaj sa i aduc banii pe care eu i am furat ca altfel se duce la politie. I am raspuns, ca vin si o voi suna cand ajung sa coboare si sa lamurim situatia cu privire la datorie la tot, iar ia imi spune ca ii este frica de mine si sa ii arunc banii pe geam. Eu am evitat astfel de practici de a arunca cu banii la un etaj superior ai am insistat sa ne vedem sau sa gaseasca o alta cale de mijloc dar fara succes, ulterior ducandu se la politie sa mi faca plangere (probabil pentru furt). Ce urmeaza sa fac eu intr o situatie de genu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:04, 1 Martie 2023
Ar fi bine să vă înțelegeți amiabil. Între concubini nu exista partaj, ci fiecare cu lucrurile lui.
Asta am si cautat intr un fel, doar ca aici sa ajuns! Si daca a facut deja plangere la politie pentru furt oricum trebuie sa dau explicatii cel mai probabil.

Dapix a scris:

Ar fi bine să vă înțelegeți amiabil. Între concubini nu exista partaj, ci fiecare cu lucrurile lui.

La poliție veți fi chemat pentru declarații. O să declarați ce o să vreți, sau ce știți.
Polițiștii vor cere probe și/sau martori.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt vinovată? Cristina Tc. Cristina Tc. Buna ziua! Lucrez într-o casă de pariuri sportive si aseara a venit un bărbat cu o rugăminte, acesta m-a rugat sa ii schimb 1000 de lei in niste bancnote ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept gabicont gabicont Buna ziua, sora mea este acuzata de fiica sa are 21 de ani, ca i-au fost furati 2000 de euro din casa, mentionez ca primeste pensie alimentara de la mama sa. ... (vezi toată discuția)
Furt bani din casa- unde depun plangerea? angelabo angelabo Buna ziua,as dori sa-mi spuneti daca cineva intra la tine in casa si iti fura o anumita suma de bani poate fi pedepsita?tu nu ai martori dar ai constatat ca ... (vezi toată discuția)