avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt pe nedrept

Buna ziua, sora mea este acuzata de fiica sa are 21 de ani, ca i-au fost furati 2000 de euro din casa, mentionez ca primeste pensie alimentara de la mama sa. Acuzatia vine dupa 4 luni de zile. Politia a venit cu - invitatie la politie. In aceasta casa au venit tot felul de persoane si prieteni de la fostul sot si prietenii , Pe ce baza pot fi acuzata pe nedrept si dupa patru luni de zile! de acest furt. Poate fi acuzata de familia sa cu ce probe si ce este de facut. Multumim
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:26, 27 Iulie 2014
e o problema mai delicata...evident ca politia va tine cont de relatia de rudenie si va lua in considerare si faptul ca este vorba de o posibila razbunare in familie... in opinia mea, sesizarea facuta la 4 luni de la descoperirea furtului e tardiva... legea spune ca nu trebuie sa treaca 2 luni de la descoperirea faptei
Furtul savarsit intre membrii de familie se pedepseste numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Practic, nu prea are cum dovedi ca taman mama ei i-a luat banii si nu altcineva, din moment ce n-a avut camera de supraveghere pe care sa reiasa furtul respectiv. Amprente pot fi lasate sa zicem ca i-a cerut sa ia un pahar din dulap si pe urma pretinde ca acolo a avut banii, e cuvantul fiicei contra cuvantului mamei ei. Adica amprentele ar dovedi doar ca a pus mana undeva, nu si faptul ca a luat bani de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt bani din casa- unde depun plangerea? angelabo angelabo Buna ziua,as dori sa-mi spuneti daca cineva intra la tine in casa si iti fura o anumita suma de bani poate fi pedepsita?tu nu ai martori dar ai constatat ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! acum 2 saptamani am fost acuzat de catre sora mea ... costi611 costi611 Buna ziua! Acum 2 saptamani am fost acuzat de catre sora mea ca i-am spart un dulap incuiat si ca i-am furat o suma de bani. Ea locuieste in casa parinteasca, ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt ContSters294758 ContSters294758 Buna ziua, ma numesc Mihaela si am sa incerc sa prezint cat mai pe scurt o situatie cu care ma confrunt de aproape o saptamana, si anume: mama mea ... (vezi toată discuția)