avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate adel74

Activitate adel74

Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
Am studiat ce mi-ati trimis. Am o alta intrebare acum: daca legea (L10/2009) pentru aprobarea ordonantei de urgenta (226/2008) a fost respinsa de camera deputatilor, aceasta ordonanta poate fi in vigoare si aplicata? Am citit in stenograma sedintei cand a fost respinsa ca va fi rediscutata in sesiunea urmatoare. De ce, daca a fost respinsa?


Multumesc frumos.
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
Buna ziua!

As dori si eu o informatie (sau un sfat): Din cate stiu ordonanta de urgenta care plafona indemnizatia pentru cresterea copilului nu a fost aprobata. Ce trebuie sa fac ca sa beneficiez de indemnizatia intreaga ? (85% din media veniturilor pe 12 luni anterioare nasterii copilului este mai mare de 4000 lei). Am sunat la Directia de prestatii sociale Timis si mi-au spus ca ei nu stiu nimic si nu au primit nimic in acest sens.

Va multumesc.
Răspuns la discuția indemnizatie
D-na ministru a muncii a venit cu o rectificare, si anume: "Indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi de 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an", deci nu este vorba de veniturile impozabile. Indemnizaţia va fi calculată din media veniturilor salariale nete şi nu din toate veniturile salariale nete obţinute într-un an, dacă din acestea nu s-a cotizat la bugetul asigurărilor sociale.


Răspuns la discuția indemnizatie
Buna ziua,

Ma numesc Adelina G., din Timisoara si sunt insarcinata in 7 luni. Eu si sotul meu am hotarat sa ramana el in concediu de paternitate dar as avea nevoie de unele lamuriri. El a fost angajat pana la data de 31.08.08. De la data de 01.09.2008 este in somaj. Odata cu decizia de disponibilizare a primit si o prima care a fost supusa impozitului pe venit, dar din care nu s-au retinut CASS 5.5% si fondul de somaj 0.5%. As avea cateva intrebari:
1. Poate din somaj sa intre in concediu de paternitate?
2.In lege se spune ca se iau in calcul ultimele 12 luni in care a realizat venituri supuse impozitului. La el care vor fi aceste 12 luni (vor include si perioada de somaj)?
3. Va fi luata in calcul si prima de care a beneficiat in momentul disponibilizarii sau doar salariul obtinut in luna respectiva?

Va multumesc mult pentru ajutor!
O zi placuta!