avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate Stoica Marcel

Activitate Stoica Marcel

Exact cum bănuiam și eu. Dacă persoana nu locuiește acolo, proprietarul nu are nici o obligație față de ea în caz că vinde apartamentul.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.

gi-jane2 a scris:

Nu e niciun impediment. Nimic nu il poate impiedica pe om sa vanda.
Cea mai mare neplacere ca sa zic asa, e ca ii va veni corespondenta acesteia la adresa.
In plus, oricand doreste, merge sa declare ca persoanq nu mai locuieste si i se anuleaza dimiciliul.
Daca persoana si locuieste, cu buletin sau fara, daca nu vrea sa se mute, trebuie evacuata.

Bună ziua.
Prietena mea a fost luată în spațiu de un cunoscut pentru obținerea C.I.
Acum C.I. a expirat și proprietarul se codește să i-l reînoiască, pentru că i-a băgat cineva în cap că dacă are pe cineva în spațiu nu poate vinde apartamentul decât dacă îi găsește prietenei mele alt spațiu de locuit. În principiu ar fi de acord să o ia înspațiu, dar îi este frică de complicații.
Este real acest lucru? Există vre-un impediment? Știu că la vănzare participă doar cei care sunt trecuți în actul de proproetate, nu și cei care își au domiciliul acolo.
Cum aș putea să îl conving? Există vre-un text în lege care reglementează acest lucru?
Vă mulțumesc.
Cred că nu vă dați seama de un lucru: statul suntem noi. Toate cheltuielile statului sunt făcute de la buget, iar bugetul e alimentat din taxele impozitele pe care le plătim noi, oamenii de rând. Polițistul e plătit din buget, deci din banii cu care noi alimentăm bugetul. Noi suntem plătitorii, iar ei lucrează pentri interesele noastre. La fel și politicienii. Dar ei dau legi pentru interesele lor, au distrus industria, au dat fabricile la fier vechi și s-au îmbogățit. Au distrus irigațiile, flota, pădurile, ei sunt dușmanii țării. Prin legile date de ei au distrus tot.
Eu nu sunt împotriva plății unei taxe pentru eliberarea unui duplicat după un act pierdut, dar de ce să fac acest lucru periodic? Plătesc o dată și obțin duplicatul. În caz că pierd duplicatul, mai plătesc o dată și obțin altul. Îl pierd de 100 de ori, plătesc de 100 de ori. Așa e logic și echitabil.
Nu era nici un efort din partea lor, trebuiau doar să nu mai dea termen de valabilitate. Dar interesul lor este să găsească pretexte să plătești tot timpul.
Buletinul îl schimbi o dată la 10 ani pentru că ți se schimbă fizionomia, e ceva normal să îl schimbi la 10 ani. Iar copia legalizată nu am zis că o vreau gratis. O plătesc. Dar o dată, nu de mai multe ori.

Da, este o lege de rahat. Actele pot fi piedute în diferite împrejurări neimputabile, de exemplu incendiu sau furt. Nu contează cauza pierderii, trebuie să primeze modalitatea de remediere. Este doar un pretext de a pune omul pe drumuri și de a mai stoarce niște bani. Era simplu. Lăsa copia legalizată să fie valabilă permanent. Doar e legalizată de un notar. De ce să nu se emită duplicate pentru actele pierdute? Doar sunt plătiți de noi și trebuie să lucreze în favoarea noastră. Niște escroci!

Dacă am pierdut buletinul, este ceva blamabil? E ceva care se poate întâmpla. Merg la starea civilă, plătesc taxa și mi se eliberează altul. Ăsta e scopul lor, pentru aia sunt angajați, pentru aia sunt plătiți din banii noștri, să ne servească pe noi. E alegerea lor că s-au angajat acolo, dar menirea lor este să lucreze pentru cetățeanul care îi plătește.

Mi-e silă de clasa politică, care dau legi favorabile numai pentru ei. Și nu e vina noastră că i-am ales, pentru că toți sunt la fel.

Mda. Este o lege aiurea. Certificatul de moștenitor reprezintă actul meu de proprietate. Trebuia să existe cale pentru obținerea unui duplicat în caz de pierdere.
Situațiile în care am nevoie de el sunt destul de frecvente, deoarece în imobilul respectiv locuim 8 persoane adulte care își preschimbă buletinul la termen, mai intervine și câte o pierdere de buletin, trebuie să fac mereu copii legalizate, eliberare în 30 zile sau tarif dublu pentru urgență, totul ca să ne ia bani continuu. Era atât de simplu! Putea să lase valabilă copia legalizată. Legi de rahat.
Mulțumesc pentru răspuns.

Moștenirea e dezbătută înainte de 1995. Eu nu vreau originalul. Vreau un duplicat după original, să fie valabil permanent. La fel cum am obținut și un duplicat după certificatil de naștere, care nu are termen de valabilitate. Oare a ieșit lege să nu se mai dea duplicate, să fii obligat să dai permanent bani pe copii certificate?


Bună ziua.
Am pierdut certificatul de moștenitor și îmi este necesar la preschimbarea buletinului.
De la Camera Notarilor publici a Municipiului București, pot obține o copie certificată, valabilă timp de 6 luni.
Deși pot preschimba buletinul cu copia certificată, aș dori să scot un duplicat valabil permanent. Cum trebuie să procedez?
De la Camera Notarilor publici mi s-a spus că pot obține numai copie certificată. Este adevărat? Nu mai pot obține niciodată un duplicat valabil permanent?