avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Prietena mea a fost luată în spațiu de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Prietena mea a fost luată în spațiu de un cunoscut ...

Bună ziua.
Prietena mea a fost luată în spațiu de un cunoscut pentru obținerea C.I.
Acum C.I. a expirat și proprietarul se codește să i-l reînoiască, pentru că i-a băgat cineva în cap că dacă are pe cineva în spațiu nu poate vinde apartamentul decât dacă îi găsește prietenei mele alt spațiu de locuit. În principiu ar fi de acord să o ia înspațiu, dar îi este frică de complicații.
Este real acest lucru? Există vre-un impediment? Știu că la vănzare participă doar cei care sunt trecuți în actul de proproetate, nu și cei care își au domiciliul acolo.
Cum aș putea să îl conving? Există vre-un text în lege care reglementează acest lucru?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Stoica Marcel , utilizator 15:52, 1 Iunie 2023
Nu e niciun impediment. Nimic nu il poate impiedica pe om sa vanda.
Cea mai mare neplacere ca sa zic asa, e ca ii va veni corespondenta acesteia la adresa.
In plus, oricand doreste, merge sa declare ca persoanq nu mai locuieste si i se anuleaza dimiciliul.
Daca persoana si locuieste, cu buletin sau fara, daca nu vrea sa se mute, trebuie evacuata.
Exact cum bănuiam și eu. Dacă persoana nu locuiește acolo, proprietarul nu are nici o obligație față de ea în caz că vinde apartamentul.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.

gi-jane2 a scris:

Nu e niciun impediment. Nimic nu il poate impiedica pe om sa vanda.
Cea mai mare neplacere ca sa zic asa, e ca ii va veni corespondenta acesteia la adresa.
In plus, oricand doreste, merge sa declare ca persoanq nu mai locuieste si i se anuleaza dimiciliul.
Daca persoana si locuieste, cu buletin sau fara, daca nu vrea sa se mute, trebuie evacuata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate liviklivik liviklivik Am divortat acum 2 ani, avand impreuna o casa, care mi-a ramas mie dandu-i fostului meu sot partea lui. in actul de partaj nu a fost specificata obligatia de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala andre-alina andre-alina am un prieten care are casa ocupata abuziv de niste indivizi si nu il mai lasa sa intre in imobil, unul din acesti indivizi are buletinul facut la aceasta ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu pop_maria pop_maria am chiriasi fara a le fi facut contract de inchiriere.....vror sa fie luati in spatiu pt ca sunt din alta localitate si spun ca le-ar fi de folos acest lucru ... (vezi toată discuția)