avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina-Paula Radu

Activitate Cristina-Paula Radu

Bună ziua, da așa este era bine dacă se ducea sa isi scoată certificat dar a trecut timpul și nu a ajuns. Către ITM încâ nu am făcut sesizare, doar am dat mail aseara către resurse umane unde lucra. Am așteptat un răspuns de la ei sau să o contacteze pe ea. Știți ce perioadă de timp este pentru a face o sesizare de când are loc un incident? Mulțumesc!
Pentru cele ce a spus managera despre fata am înregistrare audio
Bună ziua, fata mea a fost a primit o palmă peste față la locul de muncă din partea unui coleg( nepalez). A doua zi a făcut plângere la politie despre incident. Managera de acolo i-a spus fetei să își scrie demisia și a amenințat-o că va face în asa fel încât să nu o mai angajeze nimeni plus că a denigrat-o în față polițiștilor că vine beată la muncă că e incapabilă etc( lucru care nu s-a întâmplat niciodată) menționez că era im perioada de probă( de 3 luni) ea având 1 lună.
Ce trebuie făcut mai departe și dacă pot face eu demersurile în locul ei ( ea are 18 ani)?
Mulțumesc aștept cu interes orice răspuns!
Buna ziua!
Săptămâna aceasta am lucrat de acasă în telemuncă iar săptămâna viitoare voi fi la birou atunci va fi și ea (sau cel putin asa am înțeles că o va chema pentru probleme de serviciu). Eu cu ea suntem pe ture diferite și nu ne întâlnim decat la anumite ședințe de departament sau daca ajung eu la birou pentru diferite probleme de rezolvat. Am promisiunea de la șefa superioară că vom discuta pe această temă săptămâna viitoare dar ceva îmi spune că nu se va rezolva și atunci voi urma pasii care mi-ati enumerat: voi face o plângere scrisă la resurse umane și vedem ce se va întâmpla.
Voi reveni cu noutăți săptămâna viitoare, mulțumesc tuturor pentru sfaturi!

Manuela Rășină a scris:

Ar trebui să aveți o discuție (preferabil în scris) cu ea în care să îi spuneți ce impact au asupra dvs., atât ca angajat cât și pe plan personal, reproșurile nefondate și refuzul de a vă ajuta când aveți nevoie. Fără o încercare de rezolvare întâi la nivelul dvs. nu e tocmai în regulă să mergeți la angajator. Poate lucrurile se vor schimba dacă vă faceți curaj să îi explicați lucrurile astea.

Am încercat dar fără rezultat dar voi mai face o încercare săptămâna viitoare și atunci într-o ședință împreună cu cele două șefe și cu mine să vedem dacă se rezolvă ceva.

Mulțumesc!
Am toate discuțiile pe mail, cerere de telemunca nu am deoarece în aceea perioada s-a schimbat platforma am scris intr-un tabel dar m-a pus să modific și m-a obligat în scris pe mail să vin la birou. Sunt atacată verbal iar apoi mi-i se spune " dar am glumit". Rolul colegei este de a arunca mingea la fileu și de acolo o preia șefa cam așa stau lucrurile. Nu am acum timpul necesar să mai scriu dar sunt foarte multe de povestit. Ideea e ca astfel de lucruri mă duc în starea să nu mă pot concentra pe ce am de făcut și asta mă deranjează.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este adevărat, dar e mult de povestit.
Ex 1: Eu lucrez în contabilitate și am de închis luna în data x dar primesc mail cu câteva zile de la sefa cum că nu am închis anumite facturi și că le-a închis ea ( facturi care se închideau fără nici o problema) i-am explicat că am verificat alte facturi cu probleme tocmai pentru a rezolva cât mai multe și a nu închide luna cu probleme într-un anumit Cont. Menționez că programul meu e de 8 ore și de multe ori lucrez cu mult peste cele 8 ore lucru care nu e corect pentru că nu sunt plătită în plus. As adaugă încă un aspect menționez că din 5 pers câte suntem în acest departament eu nu sunt cu probleme restante lucru pe care îl pot confirma. Iar faptul că îmi trimite mailuri că nu îmi fac treaba mă termină când știu că muncesc mult tocmai pentru a nu primi reprosuri.
Ex.2: De câte ori am avut o problemă personală și aveam nevoie de înțelegere din partea ei nu am avut( lucru in care mă vedeam obligată să apelez la șefa superioară) ceea ce a deranjat-o. Am avut examene la facultate si trebuia să plec mai devreme NU mi-a dat voie. Am avut probleme de sănătate de nu puteam sta pe scaun solicitând pe mail că nu mă simt în stare să vin la birou și că doresc a lucra de acasă în săptămâna respectiva ( avem posibilitatea de a lucra în telemunca,de fapt lucram o săptămână cu o săptămână dar atunci era săptămâna mea de birou), NU mi-a dat voie dar mi-a spus să îmi bag medical. Fiind în decembrie închidere de an nu voiam să stau în medical deoarece aveam de pierdut financiar iar în momentul în care reveneam la birou trebuia să îmi rezolv problemele pentru a ajunge la zi cu lucru, iar pentru mine era mult mai mult de muncă pentru că nimeni nu face treaba altuia când lipsești. Sunt multe de povestit dar am spus doar o parte prin ce am trecut. (Eu știu că e alimentată de o colegă care e cu mine pe tură pentru că chiar aceasta imi spunea mereu că ii spune șefei fel de fel de chesti).

gi-jane2 a scris:

Ce ar trebui să fac când mă simt stresata

luati un antistres.

dvs nu ziceti ce face sefa, ziceti ca va simtiti stresata, nu avem de unde sa stim daca comportomentul sefei e deplasat.
vreti sa nu va mai trimita mailuri sau care e treaba ?

Este vorba doar de șefa directă nu de angajator ( cel mai probabil acesta nu știe acest aspect). De aceea am întrebat ce aș putea face pe mai departe pentru a nu face ceva greșit.

latka a scris:

Cred ca cel mai nimerit e sa va schimbati angajatorul.

Bună,

Sunt Cristina și întâmpin probleme la servici care mă afectează psihic.( am coșmaruri noaptea nu mai am liniște etc).

Ce ar trebui să fac când mă simt stresata atat cu mail-uri cât si verbal de șefa ierarhică?

Mulțumesc!