avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, fata mea a primit o palmă peste față ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, fata mea a primit o palmă peste față la ...

Bună ziua, fata mea a fost a primit o palmă peste față la locul de muncă din partea unui coleg( nepalez). A doua zi a făcut plângere la politie despre incident. Managera de acolo i-a spus fetei să își scrie demisia și a amenințat-o că va face în asa fel încât să nu o mai angajeze nimeni plus că a denigrat-o în față polițiștilor că vine beată la muncă că e incapabilă etc( lucru care nu s-a întâmplat niciodată) menționez că era im perioada de probă( de 3 luni) ea având 1 lună.
Ce trebuie făcut mai departe și dacă pot face eu demersurile în locul ei ( ea are 18 ani)?
Mulțumesc aștept cu interes orice răspuns!
Cel mai recent răspuns: Cristina-Paula Radu , utilizator 21:54, 5 Septembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți ce demersuri sa faceți atât timp cât este majora..Eventual o ajutați consultând un avocat sau angajând un av dacă credeți ca se merita cheltuiala pt problema cu palma..La locul de munca e complicat probabil fiind în perioada de proba o sa fie data afara,angajatorul neavând obligația sa motiveze decizia..Pt cslomnierea de către șefa proces civil pt daune morale dar costa și trebuiesc martori..Din păcate nu aveți prea multe opțiuni cu șanse reale..Dacă vreți sa va răzbunați pt palma sa formuleze plângere pt lovire și alta violente ..
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Pentru cele ce a spus managera despre fata am înregistrare audio
Cristina-Paula Radu, utilizator
Nu e suficient..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
În mod normal, angajatorul trebuia să cerceteze agresiunea ca accident de muncă și să anunțe ITM-ul. Până să rezolvați ceva pe partea penală (care nu se știe dacă va fi sau nu), sesizați ITM-ul Era bine dacă, imediat după agresiune, fata s-ar fi dus la serviciul de medicină legală.
Bună ziua, da așa este era bine dacă se ducea sa isi scoată certificat dar a trecut timpul și nu a ajuns. Către ITM încâ nu am făcut sesizare, doar am dat mail aseara către resurse umane unde lucra. Am așteptat un răspuns de la ei sau să o contacteze pe ea. Știți ce perioadă de timp este pentru a face o sesizare de când are loc un incident? Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost agresată verbal și fizic de șeful magazinului în care lucrez, iar acum sunt în concediu medical din acest motiv. pot să sesizez la itm, sau ce pot să fac? AndreeaGigoiu AndreeaGigoiu Buna dimineata!Sunt lucrator comercial la un magazin. Am fost agresata fizic si verbal de către sef ,fiind insarcinata se considera accident de munca? Pot sa ... (vezi toată discuția)
Agresiune fanny fanny Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema. Administratoarea din blocul in care locuiesc a afisat unele taxe aberante la intretinere. Dupa 2 ... (vezi toată discuția)
Agresare timp_pierdut timp_pierdut Am fost agresata de o persoana la locul de munca,am avut nevoie de 8 zile de ingrijiri medicale,am facut plangere la politie,am depus certificat medico legal. ... (vezi toată discuția)