Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema. Administratoarea din blocul in care locuiesc a afisat unele taxe aberante la intretinere. Dupa 2 zile, intalnind-o intamplator intr-o statie de autobus (eu asteptam autobusul, dansa vindea produse Avon pe strada) am intrebat-o civilizat (acasa nu prea este de gasit) despre taxe. Raspunsul dansei a fost transant ca nu-i treaba mea. ne-am despartit si gata. Intrevederea s-a petrecut pe data de 1 sept 2009. Astazi am aflat de la o cunostinta comuna ca a facut plangere la Politie pentru agresiune prin zgariere. Mentionez ca nu m-a contactat Politia, nu am primit citatie. Ce sa fac acum?
In primul rand asteptati sa fiti anuntati de catre orgenele de politie ca a fost facuta plangerea. Si apoi vedeti care sunt probele propuse de catre administrator, care au stat la baza plangerii penala. Trebuie sa dovedeasca ca a fost victima unei agresiuni si ca dvs sunteti autorul agresiunii.
Si puteti merge la audieri insotit de un avocat....
Deocamdata nu ati fost invitata de politie ,deci asteptati sa fiti invitata pentru a da relatii
cu privire la cele petrecute intre dvs.si vecina.Daca veti fi chemata la politie,urmeaza sa dati o declaratie si sa dovediti ca relatarile vecinei sunt ireale.
Cred ca o discutie mai detaliata in acest moment este prematura,fata de putinatatea informatiilor pe care le aveti.
Nu puteti nega ca discutia nu a avut loc.La fel si persoana respectiva trebuie sa probeze ca a fost agresata de dvs. Banuiesc ca un schimb de cuvinte a avut loc...
Asteptati interventia organelor de politie, care cu siguranta va clarifica problema. Din punctul meu de vedere nu trebuie sa va faceti probleme, daca situatia este asa cum ati prezentato.
Orice declaratie a partii vatamate trebuie sustinuta si de alte mijloace de proba.
Declaratia ei capata forta juridica numai in masura in care e coroborata cu alte mijloace de proba.
Aveti posibilitatea sa-i combateti afirmatiile prin orice mijloc de proba (proba testimoniala , declaratia dumneavoastra , in calitate de invinuit/inculpat , inregistrari si interceptari audio-video , ).
Certificatul medico-legal constata pana si un eritem (pana si o urma a unei palme , asa incat daca aceasta persoana a fost zgariata , o urma tot trebuie sa existe , daca nu se scurge o perioada prea mare de timp ).
Si , finalmente , daca se va constata ca afirmatiile facute de aceasta persoana sunt neveridicie , infractiunea de denuntare calomnioasa e sanctionata cu pedeapsa cu inchisoarea , puteti sesiza savarsirea acesteia.
Dupa circumstante , veti lua o decizie.
Intrucat , atat plangerea , cat si denuntul , trebuie sa contina informatii palpabile.