avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridica

Buna ziua dinnou.Am si eu o nelamurire.Persoana X a fost agresata de persoana Y.
Persoana X sustine ca a fost agresata si de o alta persoana Z .Persoana Z la momentul incidentului se afla in alta parte la momentul incidentului ,binenteles se probeaza cu martori.De ce poate fi acuzata persoana X ?Despre ce incadrare juridica ar fi vorba ptr.persoana X. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:31, 2 Octombrie 2009
Persoana X a facut plangere penala impotriva lui Y si Z? S-a dat o solutie la dosar?:)
Teoretic, o plangere facuta impotriva unei persoane , prin care persoana este acuzata de fapte pe care nu le-a comis, s-ar incadra la denunt calomnios. Insa depinde ce vor decide organele in drept si daca persoana z poate intr-adevar proba ca se afla altundeva.
Plangerea formulata de catre X urmeaza sa fie cercetata,mai exact probele pe care acesta a inteles sa le administreze in sustinerea aspectelor denuntate.
Organul abilitat respectiv parchetul/politia vor analiza faptele care coroborate cu probele ,pot conduce catre concluzii de existenta sau nu ,a elementeleor constitutive ale infractiunii denuntate de catre X.
In situatia in care autoritatile in drept ,in baza probelor ,vor aprecia ca nu sunt intrunite elementele si indiciile temeinice pentru incadrarea faptei,trebuiesc analizate toate elementele pentru ca plangerea la randul ei sa poata fi incadrata sub incidenta disp art 259 C p
daca nu poate proba, de infractiunea de calomnie este acuzata
Daca nu sunt alti martori in afara sotiei pentru ca incicentul sa petrecut in jurul orei 00.30 si persoana Z se afla la domiciliul sau sotia se considera martor.

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios ContSters75393 ContSters75393 Poate o persoana sa faca plingere ptr. denunt calomnios in situatia urmatoare? Persoana x este agresata de persoana y .Persoana x in plingerea prealabila de ... (vezi toată discuția)
Denuntarea calomnioasa floring64 floring64 Vă rog să-mi spuneţi daca pot fi acuzat de denunţare calomnioasă în următoarele împrejurări: Împreună cu 2 prieteni am făcut o reclamaţie \"la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la imagine pyrus pyrus In cadrul unei emisiuni televizate de cancan lui X, persoana privata, i s-au adus acuzatii cu implicatii penale, neverificate si nedemonstrate in niciun fel, ... (vezi toată discuția)