Vă rog să-mi spuneţi daca pot fi acuzat de denunţare calomnioasă în următoarele împrejurări: Împreună cu 2 prieteni am făcut o reclamaţie "la comun" împotriva lui X,pe care am semnat-o cu toţii. În reclamaţie, fiecare a spus ceea ce ştia despre X. Unul din prieteni a spus despre X că este în legătură cu Y, şi Y l-a favorizat pe infractorul X. La poliţie, eu am spus că nu ştiu nimic despre acest lucru. Instanţa a dat ca soluţie neânceperea urmăririi penale împotriva lui Y. Acesta poate să mă acuze şi pe mine pentru denunţare calomnioasă ?
Sunteti titularul si semnatarul reclamatiei astfel ca dvs. ati denuntat acea persoana alaturi de cei 2.Sigur ca veti putea fi acuzat de denunt calomnios.
De acuzat poate sa va acuze. Problema este sa o si dovedeasca.
Insa, dar daca v-ati pus semnatura pe un inscris, se presupune ca va insusiti intreg continutul acelui inscris, inclusiv acele parti din reclamatie despre care sustineti ca apartin doar unui alt prieten.
Am semnat cu toţii, dar am spus că fiecare a " pus" în reclamaţie ceea ce ştia despre X. Eu nu am spus despre Y că îl favorizează pe X, doar am semnat reclamaţia şi acest lucru l-am spus şi poliţiei, înainte ca dosarul să fie trimis instanţei.
denunt???
Manole Dumitru
Daca X face o sesizare la organele de politie, si acuza pe Y ca a falsificat un act sub semnatura privata cu caracter de act public (Bilet de tratament), si ... (vezi toată discuția)