avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DENUNT???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DENUNT???

Daca X face o sesizare la organele de politie, si acuza pe Y ca a falsificat un act sub semnatura privata cu caracter de act public (Bilet de tratament), si mai este acuzat ca actul respectiv a fost folosit ca proba intr-o cauza civila.
Mai pescurt Y este acuzat de X ca a savarsit doua fapte prevazute si pedepsite de legea penala "fals in acte sub semnatura privata si uz de fals";
Y face dovada cu acte in regula ca actul respectiv nu este un fals,
Intreb Y, poate formula o plangere penala impotriva lui X pentru "DENUNT CALOMNIOS"??#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:22, 31 Martie 2011
asteptati raspunsul oficial, de preferinta un NUP (neinceperea urmaririi penale) si abia dupa acest moment este indicat sa formulati denuntul calomnios.
Azi Y a mers la audieri la organele de politie unde si-a formulat apararile si a depus si un set de acte in dovedirea nevinovatieie sale si totodata a aratat ca plangerea lui X este facuta cu rea-credinta, si in continuare a solicitat, rasturnarea situatiei de fapt, adica punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui X sub aspectul de "denunt calomnios", aratand pentru "economia de timp judiciar", si folosirea tuturor actelor depuse intr-un singur dosar, cu solicitarea de trimitere in judecata a lui X.
Consider ca nu este prematura plangerea lu Y, ca cercetarile s-au rezumat numai la confruntare de acte originale pa ce au fost prezentate organelor de politie pe care le-a semnat "conform cu originalul"..Asteptam..#-o
Da , se poate face si acum plangerea ptr denunt calomnios .
se poate depune si acum plangerea,dar trebuie dovedita intentia denuntatorului de a calomnia.

nu e atat de usor de condamnat pe cineva,pentru denunt calomnios.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
frank_kvitta, utilizator
Avand in vedere ca sunt doua pareri contrarii si eu consider ca si distinsa d-na "diana ramona" ca si in aceasta faza a urmaririi penale se poate introduce plangere penala pentru denuntare calomnioasa,avand in vedere si existenta actelor originale despre care relatati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntarea calomnioasa floring64 floring64 Vă rog să-mi spuneţi daca pot fi acuzat de denunţare calomnioasă în următoarele împrejurări: Împreună cu 2 prieteni am făcut o reclamaţie \"la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ContSters30487 ContSters30487 buna seara! daca cineva mi a facut o plangere penala la Parchet, pt 5 capete de acuzare, si anume:amenintare, instigar la amenintare, fals sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata - plangere neintemeiata CarmendiaDinu CarmendiaDinu Buna ziua, in primul rand imi cer scuze pentru greseala de ortografie din titlu! in al doilea rand as avea rugamintea sa ma ajutati, pe cat posibil, in ... (vezi toată discuția)