Buna ziua,
in primul rand imi cer scuze pentru greseala de ortografie din titlu!
in al doilea rand as avea rugamintea sa ma ajutati, pe cat posibil, in urmatoarea speta personala:
avand in vedere solutia de clasare a cauzei privind savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in urma neprezentarii nici unui act care sa sustina cele sesizate, implicit infractiunea de fals, intrebarea este daca se poate actiona in judecata initiatorul plangerii, pentru acuzatii nefondate.
In fapt, contractul de vanzare-cumparare la care se face referire a fost semnat in original de catre partile contractante, s-a ajuns la recuparearea debitului in instanta printr-o firma de recuperare, iar prin sentina civila in cauza s-a admis cererea, in contradictoriu cu debitoarea, sentinta ramanand definitiva. Debitul, inclusiv penalitatile de intarziere prevazute in contract, au fost recuperate de la debitoare prin executare silita, debitoarea intelegand sa reactioneze prin plangere penala impotriva administratorului societatii creditoare, care a trebuit sa aloce timp si resurse financiare pentru a pune la dispozitia organelor de ancheta dovezile necesare sustinerii nevinovatiei in cauza.
In ordonanta intocmita de procuror, in urma aparatiei incidentei cazului de impiedicare a urmaririi penale prin nepunerea la dispozitie a nici unui act care sa sustina cele sesizate de catre debitoare, se dispune clasarea cauzei, urmand ca, cheltuielile de judecata, sa ramana in sarcina statului. Este normal sa se intample asa ceva? De ce ar trebui sa platesc, eu, ca si contribuabil, aceste cheltuieli nefondate? De ce nu este tras la raspundere initiatorul plangerii penale, pentru introducerea unei plangeri fara fundament legal?
Am posibilitatea de a solicita plata daune morale pentru aceasta actiune, motivata doar de rea-credinta (razbunare)?
Cel mai recent răspuns:
CarmendiaDinu , utilizator
13:48, 6 Noiembrie 2014