Vă rog să-mi spuneţi daca pot fi acuzat de denunţare calomnioasă în următoarele împrejurări: Împreună cu 2 prieteni am făcut o reclamaţie "la comun" împotriva lui X,pe care am semnat-o cu toţii. În reclamaţie, fiecare a spus ceea ce ştia despre X. Unul din prieteni a spus despre X că este în legătură cu Y, şi Y l-a favorizat pe infractorul X. La poliţie, eu am spus că nu ştiu nimic despre acest lucru. Instanţa a dat ca soluţie neânceperea urmăririi penale împotriva lui Y. Acesta poate să mă acuze şi pe mine pentru denunţare calomnioasă ?
ªtiu sigur ca X va fi tras la răspundere, deoarece probele împotriva lui sunt concludente, doar că cercetările vor dura,fiind necesare expertize contabile.Mă interesa doar aspectul legat de Y, dacă poate face reclamaţie împotriva mea. Mulţumesc pentru tot !
ªtiu sigur ca X va fi tras la răspundere, deoarece probele împotriva lui sunt concludente, doar că cercetările vor dura,fiind necesare expertize contabile.Mă interesa doar aspectul legat de Y, dacă poate face reclamaţie împotriva mea. Mulţumesc pentru tot !
denunt???
Manole Dumitru
Daca X face o sesizare la organele de politie, si acuza pe Y ca a falsificat un act sub semnatura privata cu caracter de act public (Bilet de tratament), si ... (vezi toată discuția)