avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denuntarea calomnioasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denuntarea calomnioasa

Vă rog să-mi spuneţi daca pot fi acuzat de denunţare calomnioasă în următoarele împrejurări: Împreună cu 2 prieteni am făcut o reclamaţie "la comun" împotriva lui X,pe care am semnat-o cu toţii. În reclamaţie, fiecare a spus ceea ce ştia despre X. Unul din prieteni a spus despre X că este în legătură cu Y, şi Y l-a favorizat pe infractorul X. La poliţie, eu am spus că nu ştiu nimic despre acest lucru. Instanţa a dat ca soluţie neânceperea urmăririi penale împotriva lui Y. Acesta poate să mă acuze şi pe mine pentru denunţare calomnioasă ?
Cel mai recent răspuns: floring64 , utilizator 18:48, 15 Februarie 2011
si impotriva lui X ce s-a dispus de procuratura?
Daca ati scris adevarul in plangere ,iar apoi nu l-ati mai sustinut si nu l-ati mai dovedit cu probe,exista posibilitatea legala a formularii unei plangeri penale impotriva dvs.
Inconsecventa in acest fel de situatii,poate fi "costisitoare"
are deosebita relevanta ce anume s-a dispus impotriva lui X.dc si pt el s-a dat NUP,problema este cat se poate de serioasa
În plângere era vorba despre faptul că X a delapidat mulţi bani, iar Y l-a avertizat de un control ce urma să aibe loc, deoarece Y era frate cu Z care era juristul firmei lui X. Plângerea împotriva lui X se află încă la poliţie,în lucru, pentru Y fiind disjunsă cauza din plângerea formulată împotriva lui X, deoarece este funcţionar public.
in acest caz, in ce va priveste ,va avea mare relevanta ce va dispune procurorul la sfarsitul cerecetarilor penale.In caz de NUP, la plangerea prealabila a luiX,veti putea fi tras la raspundere penala pentru denuntare calomnioasa si plata unor usturatoare daune morale.
Desigur, am subliniat ca exista acesata posibilitate, nu o certitudine.depinde de natura,contextul ,etc a cauzei si vointa,constiinat dvs intima care v-a determinat sa faceti acel denunt..

Alte discuții în legătură

denunt??? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca X face o sesizare la organele de politie, si acuza pe Y ca a falsificat un act sub semnatura privata cu caracter de act public (Bilet de tratament), si ... (vezi toată discuția)
Judecata in romania ContSters153641 ContSters153641 Fiti amabili , daca persoana x aduce o rezolutie din Spania in care o pers y , initial l-a acuzat de viol dar s-a demonstrat contrariul cu FOARTE multe probe - ... (vezi toată discuția)
Injurii si calomnie pe o retea de socializare DUMITRU_80 DUMITRU_80 Buna ziua. In seara asta o cunostiinta mai veche sa enervat pe faptul ca am scos-o din lista de prieteni si a inceput sa imi trimita mesaje personale prin ... (vezi toată discuția)