avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dreptul la imagine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dreptul la imagine

In cadrul unei emisiuni televizate de cancan lui X, persoana privata, i s-au adus acuzatii cu implicatii penale, neverificate si nedemonstrate in niciun fel, de catre Y, la influientarea lui Z, care incearca sa il determine astfel pe X sa renunte la emiterea unor pretentii legale asupra unui imobil.

Cum poate fi incadrat juridic aceasta fapta si care sunt modalitatile de o combate, atat impotriva persoanelor care au incercat calomnierea lui X dar si a televiziunii care nu a verificat veridicitatea afirmatiilor sau probarea lor in vreun fel de catre Y si Z si a intrat cu picioarele in viata privata a lui X.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 13:32, 8 Iulie 2010
se poate face plangere pt calomnie in 2 luni de la evenimentul cu pricina si se pot cere daune morale pt atingerea grava a imaginii prin acele calomnii.
puteti formula plangere pt infractiunea de calomni e atat impotriva postului de televiziune, cat si impotriva celor 2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntarea calomnioasa floring64 floring64 Vă rog să-mi spuneţi daca pot fi acuzat de denunţare calomnioasă în următoarele împrejurări: Împreună cu 2 prieteni am făcut o reclamaţie \"la ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua dinnou.Am si eu o nelamurire.Persoana X a fost agresata de persoana Y. Persoana X sustine ca a fost agresata si de o alta persoana Z .Persoana Z la ... (vezi toată discuția)
Daune morale in procesul civil diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum as putea cere daune morale unei persoane care m-a calomniat si insultat public in toata mass-media tinand ... (vezi toată discuția)