avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune morale in procesul civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune morale in procesul civil


Buna ziua, rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum as putea cere daune morale unei persoane care m-a calomniat si insultat public in toata mass-media tinand cont ca insulta si calomnia au fost abrogate de codul penal existand o neconcordanta totusi cu ceea ce spune Curtea Constitutinala, in procesul civil depunand cerere urmand ca la primul termen sa satbilesc suma pt. daune morale.Cum se procedeaza din acel moment (suma caile premergatoare si toate celelate) si in general cum decurge acest proces? Astept raspunsul dvs si va multumesc

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:20, 27 Iunie 2012
Proces civil pt daune morale ca urmare a calomnierilor din data de... si din....aduse la cunostinta publicului prin.... Afirmatiile au adus atingere bunului renume, reputatiei prin....Probati prin inregistrari din mass-media, publicatii si interogatoriul paratului.
Art.71 NCC-Dreptul la viata privata
Art.72 - Dreptul la demnitate
Art.73- Dreptul la propria imagine
Art.74 -Atingeri aduse vietii private

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale clyde2010 clyde2010 In baza carui articol din CpC pot solicita daune morale aduse \"onoarei,demnitatii sau reputatiei\" mele(titulatura cf.OUG 80)? Si ce sanse am? Cam ce probe ar ... (vezi toată discuția)
Taxe timbru daune morale titi marina titi marina Va salut, cu stima Doresc sa actionez in instanta o persoana care m-a calomniat. Faptele săvârşite de pârâte erau infracţiuni de insultă şi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)