avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

In baza carui articol din CpC pot solicita daune morale aduse "onoarei,demnitatii sau reputatiei" mele(titulatura cf.OUG 80)? Si ce sanse am? Cam ce probe ar fi necesare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:41, 28 Noiembrie 2018
Depinde in ce au constat atingerile aduse insulte,calomnii frecventa acestora,unde au fost facute in public cum ati fost afectat etc Daca sunteti o personalitatate intr un domeniu si a fost afectata credibilitatea dvs e ceva daca v a facut un vecin betiv e altceva.Sa nu va asteptati la minuni sumele variaza de la una, doua,la cateva mii de lei sau de euro dar depinde de f multe .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie ContSters327794 ContSters327794 Poate ma ajuta cineva...o vecina mi-a adus injurii grave si acuzatii nefondate vorbe urate pe care nu le pot scrie aici.Daca o dau in judecata mai sunt ... (vezi toată discuția)
Taxe timbru daune morale titi marina titi marina Va salut, cu stima Doresc sa actionez in instanta o persoana care m-a calomniat. Faptele săvârşite de pârâte erau infracţiuni de insultă şi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)