avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresare

Am fost agresata de o persoana la locul de munca,am avut nevoie de 8 zile de ingrijiri medicale,am facut plangere la politie,am depus certificat medico legal. Au trecut 6 saptamani de la incident,am tot asteptat ca politia sa-mi dea un raspuns,insa acesta intarzie sa apara.Ce pot face?
Cred ca persoana care ma agresat a plecat din tara. O pot chema in fatza instantei?
Daca ma intalnesc cu agresorul pe strada,si acesta ma va agresa iar,ma pot apara folosind un spray paralizant? Dupa cat timp se prescrie fapta agresorului meu,cat timp am la dispozitie pt a o chema in fata instantei de judecata?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:51, 28 Octombrie 2009
in acest caz lasati institutiile statului sa-si faca datoria. mai greu, datorita lipsei se personal, dar isi fac datoria. dupa cercetarea efectuata de politie, solutia data de acestia este sau nu este confirmata de procuror. in cazul in care se dovedeste vinovatia faptuitorului, acesta este trimis in judecata prin rechizitorul intocmit de procuror. asupra cuantumului pedepsei se va pronunta judecatorul.
daca faptuitorul a plecat sau nu din tara... ramine de vazut atita timp cit acest lucru nu i-a fost interzis.
ok.eu las institutiile statului sa-si faca datoria,insa vreau sa-l chem in judecata pt plata daunelor suferite. Cand a avut loc agresiunea,agresorul ma amenintat ca se va intoarce si in nici un caz sa nu consider conflictul incheiat. Mi-am procurat un spray paralizant si sunt hotarata sa il folosesc( daca pot) impotriva lui. Care sunt riscurile pe care va trebui sa mi le asum? Am dreptul sa folosesc un astfel de spray,sau altceva pt a ma apara,in caz de o noua agresiune?
1-Constientizati ca autoritatea statului ,indiriguita cu cercetarea si competenta solutionare este una singura ,pe cand plangeri,reclamatii+sesizari ,se depun zeci si chiar mii pe zi,functie de evenimente
2-In situatia in care detineti plangere legal formulata si inregistrata ,urmeza sa primiti de la politie raspuns.
3-Nu utilizati spary-ul paralizant pentru ca nu sunteti autorizata a utiliza in spatii publice astfel de produse cu regim special si eventual puteti ajunge dvs sa intrati sub incidenta dispozitiilor penale.
4-Persoana prezumtiv vinovata,daca autoritatea va constata existenta elementelor si indiciilor faptei sesizate de catre dvs,va fi solicitata sa se prezinte de catre autoritati ,nu sunt necesare demersuri din partea dvs
Solutionarea de catre autoritati pe care dvs le-ati investit prin plangere sa solutioneze fondul problemei isi desfasoara activitatile specifice,dupa cum cunoasteti mai cu un protest,mai cu personal insuficient dar in final ve-ti primi concluziile cercetarilor
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spray lacrimogen wuiki wuiki In urma unei sicanari in trafic am folosit spray-ul lacrimogen,dupa ce va voi povesti intamplarea astept un raspuns cu ce as putea pati in cazul ... (vezi toată discuția)
Utilizarea sprayului paralizant Raluca D. Raluca D. Bună ziua, Sunt o biciclistă care s-a săturat să fie agresată verbal pe stradă, zi de zi. În aceeaşi situaţie sunt sute de alte bicicliste, doar ... (vezi toată discuția)
Agresiune passerotto passerotto Buna ziua.acum 10 zile am fost agresata de o persoana care a fost identificata.am facut plangere la politie unde m-am prezentat cu certificatul medico ... (vezi toată discuția)