avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune

Buna ziua.acum 10 zile am fost agresata de o persoana care a fost identificata.am facut plangere la politie unde m-am prezentat cu certificatul medico legal.problema mea este ca nu cunosc identitatea agresorului si nici sanctiunea care i-a fost aplicata,desi am cerut acest lucru in mod repetat atat domnilor politisti care l-au identificat dar si domnului inspector unde am facut plangerea.este normal?cine protejeaza identitatea agresorului,politia sau legea?precizez ca incidentul a avut loc la locul de munca.astept un raspuns,va multumesc
Cel mai recent răspuns: passerotto , utilizator 14:51, 28 Martie 2011
In urma plangerii formulate de dvs. s-a constituit un dosar penal in care aveti calitatea de parte vatamata (si eventual parte civila). in aceasta calitate aveti dreptul sa fiti informata, la cerere, in legatura cu actele de cercetare penala efectuate.
Parerea mea este sa va angajati avocat care sa va spuna in detaliu toate demersurile ce trebuie facute.
multumesc pentru raspuns
Avand in vedere ca ati fost formulat o plangere penala pentru infractiunea de lovire si alte violente ( banuiesc infractiunea pentru ca nu ati precizat nr. de ingrijiri medicale atestate de certificatul medico-legal) si deci aveti calitatea de persoana- vatamata, aveti dreptul sa aflati identitatea faptuitorului.
Va sfatuiesc sa va constituiti parte civila in cursul urmaririi penale ( daca nu v-ati constituit pana acum ) atat cu despagubiri materiale si morale sa precizati un cuantum separat pentru fiecare din dintre acestea, cuantum precizat insa sub rezerva majorarii pretentiilor.
In acest fel, faptuitorul va fi tentat, interesat sa va contacteze pentru o impacare, data fiind faptul ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Evident angajarea unui aparator ar fi utila mai ales avand in vedere situatia expusa.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc pentru sfat.in certificatul medico legal scria 4-5 zile de ingrijiri medicale.precizez ca nu sunt interesata sa ajung la o intelegere,eu doresc sa raspunda in fata legii pentru fapta sa,pentru ca in viitor sa nu comita cu altcineva o fapta mai grava.eu am fost indignata pentru faptul ca s-a prezentat politistilor a fi ruda cuiva si cred ca din acest motiv au refuzat sa-mi spuna numele.banuiala mea a fost ca era sub influenta drogurilor si am atras atentia politistilor,dar nu au fost interesati.acum intrebarea mea este - daca nu doresc despagubiri tot am nevoie sa-mi iau un avocat?
Nu aveti nevoie de avocat.
Oricum, veti fi chemata la politie pt declaratii si vi se va comunica la un moment dat ceea ce a decis procurorul: scoaterea de sub urmarire penala si amenda administrativa ( de obicei, pt 4-5 zile ingrijiri medicale, daca faptuitorul nu are antecedente) sau trimiterea in judecata. Daca va fi trimis in judecata, din acel moment ar fi bine sa aveti avocat, dar nu este obligatoriu.

Daca doriti "despagubiri" va constituiti parte civila, o sa va puna in vedere si organul de urmarire penala.

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica LawAndOrder85 LawAndOrder85 As dori sa stiu si eu in cazul in care am fost dat afara cu forta dintr-o casa de catre o persoana fara autoritate directa in casa respectiva,batut cu ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal 4-5 zile MCristiiii MCristiiii Bună seara, Am fost bătut de patru persoane după care mi-am scos certificat medico-legal. Medicul mi-a dat 4-5 zile de îngrijiri medicale. Agresiunea ... (vezi toată discuția)
Victima a unei agresiuni. ce trebuie sa fac? c.l.s. c.l.s. Buna ziua. Am o problema si vreau sa stiu exact ce trebuie sa fac in aceasta situatie. Zilele trecute am avut un schimb de replici cu un vecin (fiecare dintre ... (vezi toată discuția)