avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună, întâmpin probleme la serviciu care mă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună, întâmpin probleme la serviciu care mă afectează psihic ...

Bună,

Sunt Cristina și întâmpin probleme la servici care mă afectează psihic.( am coșmaruri noaptea nu mai am liniște etc).

Ce ar trebui să fac când mă simt stresata atat cu mail-uri cât si verbal de șefa ierarhică?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 13:37, 11 Martie 2023
Cred ca cel mai nimerit e sa va schimbati angajatorul.
Este vorba doar de șefa directă nu de angajator ( cel mai probabil acesta nu știe acest aspect). De aceea am întrebat ce aș putea face pe mai departe pentru a nu face ceva greșit.

latka a scris:

Cred ca cel mai nimerit e sa va schimbati angajatorul.

Ce ar trebui să fac când mă simt stresata

luati un antistres.

dvs nu ziceti ce face sefa, ziceti ca va simtiti stresata, nu avem de unde sa stim daca comportomentul sefei e deplasat.
vreti sa nu va mai trimita mailuri sau care e treaba ?

Atunci adresati-va angajatorului si el va alege solutia.
Cristina-Paula Radu a scris:

Este vorba doar de șefa directă nu de angajator ( cel mai probabil acesta nu știe acest aspect). De aceea am întrebat ce aș putea face pe mai departe pentru a nu face ceva greșit.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este adevărat, dar e mult de povestit.
Ex 1: Eu lucrez în contabilitate și am de închis luna în data x dar primesc mail cu câteva zile de la sefa cum că nu am închis anumite facturi și că le-a închis ea ( facturi care se închideau fără nici o problema) i-am explicat că am verificat alte facturi cu probleme tocmai pentru a rezolva cât mai multe și a nu închide luna cu probleme într-un anumit Cont. Menționez că programul meu e de 8 ore și de multe ori lucrez cu mult peste cele 8 ore lucru care nu e corect pentru că nu sunt plătită în plus. As adaugă încă un aspect menționez că din 5 pers câte suntem în acest departament eu nu sunt cu probleme restante lucru pe care îl pot confirma. Iar faptul că îmi trimite mailuri că nu îmi fac treaba mă termină când știu că muncesc mult tocmai pentru a nu primi reprosuri.
Ex.2: De câte ori am avut o problemă personală și aveam nevoie de înțelegere din partea ei nu am avut( lucru in care mă vedeam obligată să apelez la șefa superioară) ceea ce a deranjat-o. Am avut examene la facultate si trebuia să plec mai devreme NU mi-a dat voie. Am avut probleme de sănătate de nu puteam sta pe scaun solicitând pe mail că nu mă simt în stare să vin la birou și că doresc a lucra de acasă în săptămâna respectiva ( avem posibilitatea de a lucra în telemunca,de fapt lucram o săptămână cu o săptămână dar atunci era săptămâna mea de birou), NU mi-a dat voie dar mi-a spus să îmi bag medical. Fiind în decembrie închidere de an nu voiam să stau în medical deoarece aveam de pierdut financiar iar în momentul în care reveneam la birou trebuia să îmi rezolv problemele pentru a ajunge la zi cu lucru, iar pentru mine era mult mai mult de muncă pentru că nimeni nu face treaba altuia când lipsești. Sunt multe de povestit dar am spus doar o parte prin ce am trecut. (Eu știu că e alimentată de o colegă care e cu mine pe tură pentru că chiar aceasta imi spunea mereu că ii spune șefei fel de fel de chesti).

gi-jane2 a scris:

Ce ar trebui să fac când mă simt stresata

luati un antistres.

dvs nu ziceti ce face sefa, ziceti ca va simtiti stresata, nu avem de unde sa stim daca comportomentul sefei e deplasat.
vreti sa nu va mai trimita mailuri sau care e treaba ?

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei Katiusha Katiusha Ma poate ajuta cineva cu un punct de vedere? Sunt angajata intr-o firma de aprox 1 an, am un laptop de serviciu si evident un mail de serviciu cu o parola ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca dupa o luna de la angajare mel_tds mel_tds Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns / un sfat . M-am angajat acum o luna la o firma , am semnat si contractul de munca , care este inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am informat angajatorul ca sunt insarcinata si la ... NSteph NSteph Buna ziua, Am informat angajatorul ca sunt insarcinata si la cateva zile de la anunt mi s-a trimis de la HR o informare de la medicina si protecția ... (vezi toată discuția)