Va rog sa ma ajutati cu un raspuns / un sfat . M-am angajat acum o luna la o firma , am semnat si contractul de munca , care este inregistrat la data de 21 mai , fiind semnat pe 1 mai , perioada de proba fiind de 30 zile . In tot acest timp, desi intreb mereu , nu mi se specifica la ce departament sunt incadrata ( sunt 2 departamente - operational si vanzari ),desi pe contractul de munca apare incadrarea in cadrul dept operational . Mentionez ca am dat si cartea de munca , pe care au inregistrat-o acum cateva zile , insa de cateva zile , in urma unei operatiuni demarate de mine si soldata cu succes datorita implicarii mele directe ( deoarece in cadrul firmei nu se mai facuse o astfel de operatiune ) , sefa mea a inceput sa aiba un comportament cel putin iesit din comun . Ma jigneste cu afirmatii de genul : " esti incredibil de extraordinara , insa nu prea demonstrezi " , sau " eu sunt sefa si tu executi fara comentarii ceea ce iti spun eu "(mentiunea mea este ca eu am o experienta de cativa in ani in domeniu , in timp ce ea are 6 luni , motiv pentru care hotararile ei asupra activitatilor justificate sunt cel putin incompetente " imi spune ca trebuie sa fac ore suplimentare , in conditiile in care eu sunt la birou si chiar muncesc dupa program , tipa la telefon, imi inchide telefonul . Avand in vedere ca am Blackberry de la serviciu si nu functioneaza optiunea " sending e-mails " , am mers la departamentul administrativ pentru rezolvarea acestei probleme ( dupa orele de program , vineri ) , reactia sefei fiind din nou iesita din comun , exprimandu-se :" tu nu te duci cand vrei tu sa iti faci telefonul , mai ales ca ai treaba ( ma pusese sa dau niste telefoane stupide , pe care le-am dat , insa de pe telefonul meu ) , ca nu dai tu e-mail-uri sambata". Astazi ,sambata, ma trezesc cu tot felul de e-mailuri de la ea , cum ca nu mi-am indeplinit atributiile ( noi avem deadline-uri la proiecte , atributiile in cauza fiind trimiterea proiectelor , cu respectarea deadline-urilor, insa in cazul de fata deadline-ul este saptamana viitoare ) si ca ma obliga sa ii raspund la mailuri , azi sambata , dat fiind faptul ca am Blackberry ( stie ca nu pot trimite mesaje de pe terminalul telefonic ). Avand in vedere situatia de fata , doresc sa imi depun demisia fara sa stau in preaviz ( nu as putea tolera un asemenea comportament ) , insa as dori sa depun o plangere in care sa explic situatia de mai sus , unei autoritati competente . As dori sa stiu care este procedura si pasii care trebuiesc urmati in acest caz . Multumesc
1. Grabiti-va si depuneti astazi notificarea, daca mai puteti. Asa nu este nevoie sa stati in preaviz. Este inca perioada de proba
2. Sefa nu are un sef?
Din pacate, nu pot depune notificarea astazi , deoarece e sambata si nu am cum sa o trimit . O voi formula si o voi data cu data de vineri , prezentandu-ma cu ea luni dimineata la prima ora . Sefa are un sef ( nu este roman ) si o sa stau de vorba cu el luni dimineata . Problema sefei este ca nu are simtul responsabilitatii , desi lucreaza in firma de patru ani de zile, nu stie lucruri elementare despre jobul pe care il are ( ceea ce ma duce cu gandul ca nu voi rezolva mare lucru cu seful ) . Acum cateva minute am primit un mesaj foarte dragut , in care sefa imi spunea ca ea nu ma verifica , insa s-a -convins de "skils-urile" mele ( exact asa a scris ) , in conditiile in care eu ii explicam cum trebuie procedat in anumite cazuri , uimita fiind de faptul ca nu stie care sunt pasii unei operatiuni standard. Apoi , imi spunea sa fac altfel fata de cum trebuie ( asa cum ii explicam si eu ) , revenind acum cu esecul unei operatiuni asupra mea ( pentru ca trebuie sa urmez ordinele intocmai si sa nu fac cum cred eu/trebuie , ci cum zice ea ), asumandu-si instructiunile pe care le-am dat eu la inceput ca fiind ale ei. Ma intereseaza foarte tare daca exista posibilitatea depunerii unei plangeri in fata unei autoritati competente , deoarece consider acest caz fiind unul deosebit de grav ( abuz de functie , hartuire ) ; Multumesc.
1. Presupun ca firma este privata. Ca urmare sefa nu este "functionar public" in sensul penal al expresiei, ca sa poata raspunde din acest punct de vedere. Insa avand in vedere ca are un sef, va propun sa ii faceti un referat si sa sesizati comisia de disciplina pentru atragerea raspunderii disciplinare.
2. Notificarea trebuie depusa in termenul de proba prevazut in CIM ca sa puteti pleca fara preaviz. Altfel, se numeste demisie si va trebui sa mai stati 15 sau 30 de zile, conform CIM. Ar fi o solutie si sa plecati prin acordul partilor (art. 55 b)).
Si daca o depuneti prin recomandata cu confirmare de primire sau curier e ok , pentru ca va avea data de azi , urmand ca luni sa faceti restul formalitatilor .
Multumesc frumos pentru ajutor! O singura intrebare mai am si anume daca exista un formular anume sau pur si simplu redactez o notificare ca doresc incetarea contractului de munca ?Multumesc.
Preaviz 15/30 zile.
Vioreld
salutare.
un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)