Am un contract de munca cu 3 ore pe zi la K. Un coleg binevoitor a inceput sa spuna minciuni la seful de departament cum ca tip la el si ca am un probleme de comportament cu distribuitorii. Distribuitorii de ziare trebuie sa respecte anumite zile de distributie, se face control in urma lor. Le-am atras atentia ca le pun in alte zile si nu le pun corect si unii dintre ei s-au suparat. Seful de departament a spus ca daca nu sunt multumita de ei ii pot inlocui. Am facut acest lucru numai ca acum primesc reprosuri ca am probleme cu distribuitorii, ca am schimbat o doamna ca sa ma razbun pe ea. Am avut 5 zile de concediu medical, iar in prima zi de servici ma astepta sefu cu o declaratie in numele meu si cu un contract de incetare a contractului individual de munca de comun acord. I-am spus ca nu sunt de acord cu acest lucru si am refuzat sa semnez. M-a amenintat ca o sa ma bage in comisia de disciplina si ca el vrea sa incheiem colaborarea. I-am spus ca daca nu corespund profesional am sa ii respect decizia conform CIM. In caz de concediere am dreptul la preaviz 20 zile lucratoare. In contract scrie ca lucrez 3 ore pe zi, dar lunar semnez o anexa cum ca programul meu e Duminica 9-17, luni si marti 13-16. De asemenea, mi-a cerut telefonic sa predau registrul de zilieri. Initial m-am dus sa il predau, dar in procesul verbal nu era trecut ca este la cererea sefului de departament si nu erau trecute nici datele firmei asa ca nu l-am mai predat. in data de 7.03 am avut surpriza sa constat ca adresa de mail cae mi-a fost creata pt job nu mai functioneaza. Ei vor sa ma determine sa renunt. E corect ce fac si cum procedeaza? Ce trebuie sa fac eu in aceasta situatie?
Initiativa de a inceta un raport de munca nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă.
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
In c.i.m. la durata timpului de munca scrie doar 3 ore/zi ?
Da, am doar 3 ore pe zi, dar lunar semnez o anexa unde duminica am 8 ore, luni 3 ore si marti 4 ore. Sunt coordonator distributie presa si duminica trebuie sa duc ziarele la distribuitori. Acum mi se interzice sa mai merg pe teren sa duc ziarele la distribuitori. Mi s-a cerut sa predau registru de zilieri, dar am refuzat fara o cerere scrisa din partea lor. Acum toti distribuitorii din aria mea sunt trecuti in registrul altui coleg pentru ca mie nu mi se mai trimite o lista cu acestia si ce am de distribuit sumele pe care trebuie sa le incaseze.. Desi am trimis mail in care i-am intrebat de ce nu primesc lista nu mi s-a raspuns. Ei raspund numai la ce mailuri vor.
Program de munca
SilviuAil88
Poate angajatorul sa schimbe programul oricand?
In contractul actual de munca sunt mentionate 3 lucruri cu privire la programul de lucru:
1. 5 zile pe sapt ... (vezi toată discuția)