avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau abatere disciplinară
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau abatere disciplinară

M-am angajat de câteva luni la o firmă, care are mai multe sedii atât în țară, cât și afară. Postul meu este de distribuitor. Echipa de aici e formată din 6 persoane, fiecare cu responsabilități diferite. De-a lungul timpului au fost probleme, întrucât câțive dintre cei 5 nu își respectau atribuțiile. De altfel, în final ajungeam eu și un alt coleg să îndeplinim sarcina lor. În contract sunt angajat cu 8 ore, dar în realitate programul meu sare peste 10, ajungând chiar la un număr de 13-14 pe zi (5 zile pe săptămână). În cursul zilei de astăzi a avut loc o discuție mai aprinsă între mine și șeful de depozit care deși angajat cu 8 ore, abia e prezent 2-3, timp în care nu muncește deloc. Conducerea firmei cunoaște situația lui, dar au spus că nu poate fi dat afară. Codul muncii spune, totuși, altceva. I-am reproșat că eu trebuie să efectuez munca lui și nu este corect. Am avut o atitudine conflictuală și am vorbit răstit cu el. După câteva ore am fost sunat de șeful meu cum că mâine trebuie să predau tot și am două variante: ori semnez demisia, ori voi fi concediat având la bază drept motivație “abatere disciplinară”. Nu urmăresc să îmi dau demisia, dar vreau să știu și eu în ce măsură ar putea ei să mă concedieze, având în vedere motivele invocate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 14 Noiembrie 2019
Pentru a va putea concedia trebuie facuta o cercetare disciplinara cu respectarea prevederilor din Codul muncii.
Sunt mai multe variante de concediere in situatia dvs.

O varianta ar fi desfacerea disciplinară a c.i.m. după efectuarea unei cercetari disciplinare..altfel, sancțiunea este lovită de nulitate absolută.

O altă variantă ar putea fi desfiintarea postului pe care-l ocupați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 20 zile ce pot sa lucrez in timpul asta? Emmanuel_ro Emmanuel_ro Buna , sunt angajat la o firma romaneasca unde serrviciul se desfasoara in afara tarii... ca sofer profesionist... Acum mi sa terminat concediu medical si am ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat afara? gepetto281174 gepetto281174 Datorita faptului ca am intrat in conflict cu seful direct datorita faptului ca acesta nu a vrut sa respecte legea si sa imi acorde o fractie de cel putin 15 ... (vezi toată discuția)
Concediere Kosta02 Kosta02 Buna seara Astazi am fost informat de catre seful meu ca v-a trebuii sa incheiem colaborarea deoarece nu mai este multumit de mine( dumnealui nu este in ... (vezi toată discuția)