Datorita faptului ca am intrat in conflict cu seful direct datorita faptului ca acesta nu a vrut sa respecte legea si sa imi acorde o fractie de cel putin 15 zile de concediu, am fost amenintat ca voi fi dat afara. Mentionez ca lucrez ca agent vanzari de 3 ani la aceasta firma si am fost considerat mult timp cel mai bun agent la nivel national. E adevarat ca in fiecare luna imi creste targetul de vanzari astfel incat sa nu il pot realiza 100%(caz in care as primi un bonue consistent). Intrebarea mea este daca pot fi demis daca nu imi realizez target-ul intr-o anumita luna tinand cont ca nu am absente nemotivate sau abateri disciplinare si ca acest target a tot crescut de fiecare data cand il realizam 100%? Mentionez ca de o restructurare a postului nici nu poate fi vorba atata timp cat in momentul de fata nu sunt oameni deajuns astfel incat acopar un tritoriu mai mare decat cel pe care il acopeream in momentul angajarii.
Si mai am o intrebare. In contractul individual de munca scrie ca trebuie sa muncesc 8 ore pe zi sau 40 pe saptamana. Nu se intampla asa. Dimpotriva muncesc in jur de 11 ore pe zi inclusiv sambata. Pe fluturas apar doar 8 ore pe zi respectiv 40 ore saptamanal. Pot dovedi prin intermediul foii de parcurs ca muncesc si sambata si ,daca nu se razgandesc, cu martori colegii mei ca muncim mai mult de 8 ore zilnic. Daca as refuza sa muncesc sambata si mai mult de cele 8 ore pe zi ar putea sa imi desfaca contractul de munca? Si daca da este deajuns copiile foilor de parcurs ptr a dovedi ca am muncit mai mult decat spune contractul ptr ai putea actiona in instanta?
Va multumesc.
Orice hartie care poate dovedi ca in realitate muncesti mai mult este foarte buna. Iti sugerez sa aduni cat mai multe dovezi cu putinta. Daca in contractul de munca nu se specifica nimic de target nu te pot concedia in baza acestui motiv. Iti sugerez sa faci si o sesizare la ITM. Constatarile lor te pot ajuta pe viitor.
Daca nu se desfiinteaza postul ar trebui sa va concedieze disciplinar, iar pt aceasta ar trebui sa urmeze prevederile legale, mai mult concedierea disciplinara este cea mai drastica dintre sanctiuni
Art. 111. - (1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
Art. 117. - (1) Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal, prevăzută la art. 109, este considerată muncă suplimentară.
(2) Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.
Codul muncii
angelica36
buna ziua
daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)
Codul muncii
eugarizan
Este prevazut in codul muncii faptul ca daca un angajat cu c.i.m. de 8 ore si lucreaza sambata , are dreptul la 2 zile libere ? sa fim intelesi ,nu ... (vezi toată discuția)