avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna seara
Astazi am fost informat de catre seful meu ca v-a trebuii sa incheiem colaborarea deoarece nu mai este multumit de mine( dumnealui nu este in locatia unde imi prestez serviciul ) si suntem( intregul colectiv) urmariti pe camerele video ca si la puscarie,... dupa un mic chat, imi spune ca trebuie eu sa imi cer demisia, deoarece ,,daca te concediez eu nu mai pot angaja alta persoana" acestea au fost cuvintele lui.
In conditiile in care, seful meu mai mult m-a amenintat sa imi dau demisia ,,altfel mergem pe partea cea mai grea, adica raport disciplinar" ,Sambata se munceste dar nu este prevazut in contract, ștat de plata nu am vazut/semnat niciodată, ce imi recomandati sa fac ?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Kosta02 , utilizator 20:37, 27 Octombrie 2017
1.Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

3. Dupa o concediere individuala, angajatorul poate face din nou angajari fara a avea vreo anumita restrictie prevazuta de lege.
Probleme se ridica in situatia in care desfiinţarea postului este urmata la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post, deoarece in acest caz este vorba despre o concediere care nu se se întemeiaza pe o cauza reala şi serioasa, aceasta fiind fictiva.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie solicitata de angajator cristina berila cristina berila Buna ziua! Am nevoie urgenta de un sfat. Mi s-a prezentat o cerere de demisie si un plic cu bani drept salariu compensatoriu. Nu am semnat. Coordonatoarea ma ... (vezi toată discuția)
Seful vrea sa-mi dau demisia. ce este de facut? Zeamays Zeamays Buna ziua! Seful imi tot spune de ceva vreme ca ar trebui sa-mi caut altceva de lucru, pur si simplu nu ma vrea aici, desi el m-a angajat, acum motiveaza ca nu ... (vezi toată discuția)
Demisie angajat la cererea angajatorului. roflorin roflorin Este legal ca angajatorul sa impuna salariatului sa-si dea demisia din societatea X unde este incadrat pe perioada nedeterminata, ptr ca apoi sa fie angajat ... (vezi toată discuția)