Buna ziua! Seful imi tot spune de ceva vreme ca ar trebui sa-mi caut altceva de lucru, pur si simplu nu ma vrea aici, desi el m-a angajat, acum motiveaza ca nu are "chimie" cu mine....L-am intrebat daca are sa-mi reproseze ceva din punct de vedere profesional si mi-a spus clar ca "NU are ce sa-mi reproseze, este multumit de ceea ce fac" si totusi vrea sa plec din companie. Va rog, am nevoie de un sfat...desi as vrea sa termin povestea asta si sa plec, nu mi se pare corect...de ce sa plec daca nu am gresit cu nimic? I-am cerut un transfer la un alt punct de lucru si mi-a spus ca nu ma pot transfera pt ca asta ar insemna sa ma mai vada, sa fie nevoit sa vorbim. Vreau doar sa stiu ce drepturi legale am, nu poti motiva ca nu poti lucra cu cineva pt ca nu exista "chimie". Daca stau bine si analizez nici nu pot sa definesc acest termen logic, rational. Acesta este un apel catre specialistii din acest domeniu, sa ma sfatuiasca cum as putea proceda acum. Nu-mi este usor sa-mi gasesc un alt loc de munca la fel de bine platit, desi fac naveta, am un copil de crescut si nu stiu cum sa procedez.
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
3. In speta, dvs nu puteti decat sa rezistati la aceste presiuni, lasandu-l pe angajator sa ia decizia incetarii raportului de munca sau sa sesizati ITM-ul .
Bunâ ziua,
Nu uitati sâ faceti înregistrâri vidéo sau audio privitoare la acest act de hârtuire moralâ la locul de muncâ.
Deasemenea, existenta martorilor este interesantâ în cazul unei actiuni în justitie.
GermanAlex
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca seful va hartuieste sexual e bine sa il inregistrati. E o practica din pacate extrem de raspandita la noi in tara si fara cateva zeci de procese rasunatoare si amenzi serioase va continua.
V-ati gandit sa faceti o intelegere cu seful dv ? Din care bineanteles sa aiba de castigat ambele parti : dumnealui nu "va mai vede"... iar dumneavoastra puteti accepta asta in anumite conditii ! Fireste, in situatia in care demisia este o varianta pentru dv de a scapa de aceste amenintari ale sefului..