avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea corespondentei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea corespondentei

Ma poate ajuta cineva cu un punct de vedere?
Sunt angajata intr-o firma de aprox 1 an, am un laptop de serviciu si evident un mail de serviciu cu o parola care mi-a fost data in prima zi in care m-am angajat.
Am plecat in concediu o saptamana iar laptopul a ramas la firma.
Astazi m-am intors din concediul de odihna, si am descoperit ca un coleg din acelasi departament cu mine, a cerut de la departamentul de IT parola la mail ul meu.
Parola i s-a dat.
In perioada in care eu am fost in concediu, a trimis mail-uri in numele meu, a vizualizat toate mail-urile pe care le primeam.
Oare nu e o violare a corespondentei?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:15, 12 Octombrie 2016
Poate fi, insa noi nu stim ce scrie in Regulamentul intern si ce post detineti in firma.
Buna ziua,
Nu este atata timp cat acea adresa era data dumneavoastra de firma si actele transmise erau pentru firma.
Adresa si parola erau date de firma deci erau si sunt ale firmei, ale persoanei juridice, nu ale dumneavoastra ca persoana fizica.
Ocup postul de consilier juridic in firma, colegul care s-a folosit de mail-ul meu este tot consilier juridic. Eu si cu colegul "bagacios" sunt intr-un conflict de cateva luni.
Ce siguranta am ca nu a trimis mail-uri cu rea credinta care pot aduce prejudicii firmei si ma pun intr-o lumina nefavorabila?
Mai ales ca toate mailurile pe care le-am primit in perioada concediului le-a sters, mi-a lasat doar mailurile pe care le-am primit in ziua in care m-am intors din concediu.
Ati facut precizari cu privire la conflictul dintre dvs si coleg, dar nu ati facut precizari cu privire la Regulamentul intern si alte dispozitii de acest gen.

Katiusha a scris:
Ce siguranta am ca nu a trimis mail-uri cu rea credinta care pot aduce prejudicii firmei si ma pun intr-o lumina nefavorabila?

Administratorul Serviciului de E-mail de firma (la fel ca si cele publice, consacrate si cunoscute de toata lumea) are posibilitatea, in principiu, sa "vada" si emailurile sterse. Astfel incat, daca aveti o asemenea temere, faceti o notificare catre conducere, nu ca sa deschideti emailurile sterse, ci ca sa puteti face ulterior opozitie colegului, la nevoie.

Katiusha a scris:
Mai ales ca toate mailurile pe care le-am primit in perioada concediului le-a sters, mi-a lasat doar mailurile pe care le-am primit in ziua in care m-am intors din concediu.

Cu privire la aceasta abordare din partea colegului, daca va simtiti lezat, faceti o notificare catre conducere si puneti in discutie chestiunea, atat pentru ce s-a intamplat, dar si pentru viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la locul de munca MariaDrF MariaDrF Buna ziua, Urmeaza sa intru in concediu prenatal si am intrebat la locul de munca, la depart HR, daca, conform contractului colectiv de munca, se ofera ... (vezi toată discuția)
Proprietate corespondenta pe emailul de serviciu cyan cyan Corespondenta primita/trimisa pe/de pe adresa angajatului de serviciu gen \"x.escu@firma.ro\" sunt proprietatea angajatorului sau ale angajatului? Este ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)