avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate hedonia

Activitate hedonia

Răspuns la discuția Procura
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Discuție Procura
Buna ziua, vin si eu cu o intrebare legata de o procura pentru schimbarea unui card bancar expirat. Proprietara cardului este bolnava (Alzheimer) si in imposibilitatea de a se prezenta in persoana la banca, chiar si insotita. Banca accepta procura iar intrebarea mea este care sint caile de urmat pentru a obtine o procura legala, valabila la banca si nu numai (eventual si costurile pentru notar sau avocat).

Multumesc anticipat.
Buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o problema. Este vorba de procedura de schimbare de nume a tatalui meu.
Am cerut recent pentru el un certificat de nastere de tip nou. Am facut demersul prin primaria orasului in care locuieste tatal meu, el fiind nascut intr-un sat la citiva kilometri de oras.
In decurs de o luna a primit certificatul nou, iar problema de aici incepe. Fiind nascut intr-un sat transilvanean, numele lui "suferise" in perioada ocupatiei maghiare, asa numita magiarizare a numelui. Prin anii '50 dinsul a cerut revenirea la numele lui initial. Pe vechiul certificat era trecut, deci, la numele lui un "u" in coada numelui, asa cum fusese intial.
Pe noul certificat insa este trecut numele asa cum era in perioada magiarizarii. La primaria din satul de bastina ni s-a spus ca asa este trecut in registrul de stare civila. Nu stiu cui apartine greseala facuta acum mai bine de 50 de ani si acum are prea putina importanta. Ce as dori eu sa stiu este care sint pasii care trebuiesc urmati. Am primit ceva informatii de la primaria orasului in care locuieste tatal meu insa sint putin contradictorii.

- Este necesara schimbarea buletinului dupa noul certificat de nastere sau ajunge o cerere prin care sa se schimbe doar numele, si mai apoi certificatul de nastere, fara a mai schimba si buletinul?
- Daca totusi este necesara schimbarea buletinului si apoi depusa cererea de schimbare a numelui, in rastimpul cit se asteapta decizia (nu stiu cui?) trebuie schimbate toate celelalte documente cum ar fi documentele de la banca, de proprietate, pensia, etc?
- cit dureaza aceasta procedura?
- care sint consecintele in cazul in care tatal meu se hotaraste sa renunte la procedura, avind in vedere faptul ca el este in virsta si bolnav si nu prea are posibilitatea sa se lupte cu birocratia din Romania?

Va multumesc anticipat.
themis a scris:

Pentru a-l moşteni este nevoie, în primul rînd, de voia celui de sus. Doar el decide cînd.


Desigur, aveti dreptate. Am formulat eu intrebarea putin mai stingace. Va multumesc insa pentru raspuns.
Raspunsul dumneavoastra este valabil si in cazul in care mostenitorul nu mai detine cetatenia romana?
Buna ziua. As dori un raspuns la intrebarea mea. Parintii mei au un apartament proprietate personala. Intrebarea mea este daca, pentru a-l mosteni, este necesara incheierea unui testament, act de vinzare-cumparare, sau alt act, in cazul in care eu, locuiesc de ceva vreme in strainatate.

Multumesc anticipat pentru raspuns.