avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail Adrian

Activitate Mihail Adrian

Multumesc pentru raspuns! În cazul taierii fara drept al arborilor, daca limitele de pedeapsa se majoreaza cu jumatate daca autorul are calitatea de personal silvic, la calculul prescriptiei raspunderii penale se ia in calcul pedeasa infractiunii tip, sau in forma săvarsita de personal silvic?
Buna ziua!
La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii penale se iau in calcul limitele pedepsei majorate ca urmare a unei circumstante agravante?
Multumesc!
Buna ziua!
La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii penale se iau in calcul limitele majorate ca urmare a unei agravante?
In concret, infractiunea din codul silvic de la art. 107 alin 1'1 lit. c) se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si s-ar prescrie in 8 ani.
Daca fapta este comisa de personalul silvic, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate, conform 107 alin 2 cod silvic, rezultand o pedeapsa de la 3 la 10 ani.
Asadar, in cazul acesta, la ce pedeapsa se va raporta prescriptia raspunderii penale, avand in vedere ca art 187 cod penal care spune ca prin pedeapsa se intelege pedeapsa prevazuta in textul de lege fara luarea in considerare a cauzelor de reducere sau de majorare a pedepsei?
Multumesc!