avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! La calculul termenelor de prescriptie a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii ...

Buna ziua!
La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii penale se iau in calcul limitele pedepsei majorate ca urmare a unei circumstante agravante?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:32, 18 Aprilie 2023
Bună ziua,

La calculul termenelor de prescripție a răspunderii penale se iau în calcul limitele de pedeapsă prevăzute de lege pentru infracțiunea săvârșită, fără a se ține cont de circumstanțele atenuante sau agravante ce au influență asupra limitelor de pedeapsă.
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2023
Avocat Claudia Cozma, Avocat
Multumesc pentru raspuns! În cazul taierii fara drept al arborilor, daca limitele de pedeapsa se majoreaza cu jumatate daca autorul are calitatea de personal silvic, la calculul prescriptiei raspunderii penale se ia in calcul pedeasa infractiunii tip, sau in forma săvarsita de personal silvic?
Calitatea de personal silvic nu constituie o circumstanță agravantă.
In astfel de cazuri este bine sa apelati la avocat pentru a vedea exact incadrarea juridica a faptei si eventual schimbarea incadrarii juridice daca este cazul.
Trebuie studiat dosarul penal de avocat conform uzantelor avocatiale.
O sa va calculeze si termenul de prescriptie si eventual va analiza cum sa ajungeti la implinirea termenului de prescriptie prin maiestria sa daca la acest moment nu s-a implinit.

Bucuresti 2023
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! la calculul termenelor de prescriptie a raspunderii ... Mihail Adrian Mihail Adrian Buna ziua! La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii penale se iau in calcul limitele majorate ca urmare a unei agravante? In concret, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dacă un inculpat beneficiază de legea acordului ... Uther Uther Bună ziua! Dacă un inculpat beneficiază de legea acordului de recunoaștere și tot o dată trebuie să i se aplice majorarea limitelor de pedeapsă Cum se ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa mihaelamariaana mihaelamariaana Daca mi se reduce pedeapsa pentru procedura simplificata ,pentru circumstantele atenuante mai obtin vreo reducere? (vezi toată discuția)