avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! La calculul termenelor de prescriptie a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii ...

Buna ziua!
La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii penale se iau in calcul limitele majorate ca urmare a unei agravante?
In concret, infractiunea din codul silvic de la art. 107 alin 1'1 lit. c) se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si s-ar prescrie in 8 ani.
Daca fapta este comisa de personalul silvic, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate, conform 107 alin 2 cod silvic, rezultand o pedeapsa de la 3 la 10 ani.
Asadar, in cazul acesta, la ce pedeapsa se va raporta prescriptia raspunderii penale, avand in vedere ca art 187 cod penal care spune ca prin pedeapsa se intelege pedeapsa prevazuta in textul de lege fara luarea in considerare a cauzelor de reducere sau de majorare a pedepsei?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pedeapsa prevazuta de lege si termenul de prescriptie condor77 condor77 Ce reprezinta pedeapsa prevazuta de lege in vechiul cod penal? Se iau si consecintele deosebit de grave la determinarea pedepsei prevazute de lege? Art. 141 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la calculul termenelor de prescriptie a raspunderii ... Mihail Adrian Mihail Adrian Buna ziua! La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii penale se iau in calcul limitele pedepsei majorate ca urmare a unei circumstante ... (vezi toată discuția)
Prescriere delapidare vasiledela4 vasiledela4 o fapta de delapidarese poate prescrie ? dupa cit timp? (vezi toată discuția)