avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate Raluca Bistro

Activitate Raluca Bistro

Am lucrat in România și sunt în Concediu de creștere copil până în septembrie 2024, deci am contractul suspendat în România. Nu am depus dosarul pentru CIC la DGASPC, deci nu am luat niciun ban din Romania. Din 2022, când a început concediul de maternitate, sunt mutata in Germania. Indemnizația pentru CIC am luat-o din Germania, până a făcut bebe 1 an, adică până în noiembrie 2023. Întrebare 1 Mă pot angaja în Germania, fara a fi nevoita sa închei contractul din România? Nu as vrea sa pierd locul de munca din România, pentru că nu sunt sigură dacă vom rămâne în Germania. Întrebare 2: Totodată, am in Germania și posibilitatea de a lucra în baza unei convenții civile de prestări servicii, conform legislației române. Exista vreun conflict de interese în acest caz?
Buna ziua, Multumesc pentru raspuns, este de mare ajutor :) Ma voi interesa la un notar sau la consulat pentru a imputernici o ruda pentru semnarea unui contract de comodat cu valabilitate pe perioada determinata, iar semnarea contractului se va face in preenta notarului. In contract voi include astfel de clauze, este mai prudent in acest fel. Multumesc tuturor pentru implicare.
Buna ziua, Multumesc pentru raspuns, este de mare ajutor :) Ma voi interesa la un notar sau la consulat pentru a imputernici o ruda pentru semnarea unui contract de comodat cu valabilitate pe perioada determinata, iar semnarea contractului se va face in preenta notarului.
Buna tuturor,
Un prieten ma roaga sa ii imprumut masina pana isi rezolva problemele cu a lui. Eu locuiesc in strainatate, masina (inmatriculata in Romania, cu ITP la zi, rovigneta, asigurare ok) sta in parcare (adresa in Romania) de vreo 4 luni. As vrea sa o inscriu in programul Rabla peste 6 luni, asa ca nu ma deranjeaza daca o foloseste o luna. Problema este ca nu stiu daca, in caz de accident, in afara de costurile asigurarii, daca sunt pasabila si de altceva. Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.