lilibalanta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna,
Am avut un astfel de rezervor in curte, înainte de introducerea pe strada mea a rețelei de gaz.Rezervorul era al companiei care făcea alimentarea cu gaz.A fost montat pe platforma de beton, avea gard de protectie.Din cate imi amintesc plătisem o garantie pentru el ,garantie ce mi - a fost restituita atunci cand am renunțat la el .Am anunțat compania respectiva ca nu il mai folosesc si doresc sa înceteze contractul cu ei.Au venit l- am ridicat si asta a fost.Din cate imi amintesc nimeni din cei care au folosit acest sistem de încălzire nu era proprietar al rezervorului respectiv.Rezervorul este de fapt o butelie de gaz de dimensiuni mari.
Buna ziua,
In 2012 fiica noastra a cumparat o casa.La ceva vreme vecinii lor ne - au propus sa le cumparam casa.Ne - am hotarat sa o cumparam deoarece era langa casa copilului nostru.Am demarat procedura de cumparare a casei.Casa respectiva era pe firma.S- a intomit raport de evaluare si s- a respectat procedura de vanzare a caselor ce sunt proprietate a firmelor.Actele au fost verificate si intocmite la notariat.Pretul a fost aproape acelasi cu cel dat de fiica noastra persoanei fizice de la care fiica noastra a cumparat casa, adica pretul zonei respective.Am platit pretul cerut ( stabilit de firma de evaluatori) si le- am dat drept de uzufruct pentru o perioada de 4 ani.In 2016 vanzatorul nostru a emigrat in Spania.Acum este cetatean spaniol.Inca din 2012 am iregistrat imobilul la administratia financiara noi platind taxele si impozitele imobilului.Deoarece vanzatoru au ramasin casa am facut asigurarea obligatorie si o asigurare facultativa pentru casa.Bineinteles ca in perioada 2012 - 2023 am facut reparatii si imbunatatiri casei pe cheltuiala noastra si chiar am platit restantele la utilitati ramase de la cei care au avut dret de uzufrut asupra casei pana in 2016 .La expirarea termenului stabilit prin contracul de vanzare cumparare am radiat dreptul de uzufruct respectand prevederile legale.
In decembrie 2022 am primit telefon de la cel care era adminitrator al firmei in 2012 ca doreste sa discute cu noi.Mentionez ca tot timpul am avut o relatie de prietenie si totul a fost in regula.In cursul lunii februarie a venit in tara si a dorit sa ne vedem.Obiectul discutie noastre a fost casa pe care ne - a vandut- o in 2012.Ne - a pretins o suma substantiala cum ca atunci cand a cumparat casa in 2008 , a dat mai mult dacat ne - a cerut el in 2012, daca nu ii dam acea suma de banii ne v - a da in judecata pentru ca l- am inselat cand am cumparat casa.De atunci aceasta persoana de ameninta in mod constant,Ultima varianta propusa ,, ca sa nu avem de suferit" ( expresia ii apartine) e sa- i facem lui acte notariale de vanzare a casei, el sa vanda casa si sa ne restituie banii ce i - am dat in 2012.Am reusit sa vedem care e situatia firmei care a vandut casa.Partenera domului era as0ciat unic el fiind administrator.Firma nu are activitate din 2017.
Suntem oameni la 70 de ani si nu dorim sa traim sub amenintari si santaj.
Intrebare
Ce drepturi are aceasta persoana care acum nu are nici o functie in firma respectiva sa ne sicaneze sa ne pretinda banii .
Din ceea care gandesc eu, daca ar fi o problema sigura indreptatita ar fi firma care a vandut.Dar dupa 10 ani de la aceea vanzare acestea isi amintesc ca de fapt doreau un alt pret.Mentionez ca dupa vanzarea acestui imobil firma a fost controlata de ANAF( controlul de fond la 5 ani de la infiintarea firmei) iar controlorii nu au constatat nici un viciu in toata procedura de vanzare.
Noi am fost cumparatori de buna credinta am dat pretul cerut, pretul zonei si a perioadei in care a fost vanduta casa,
Am rugamintea sa ma sfatuiti ce ar trebuii sa fac?
Multumesc mult!