avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate Gmlm

Activitate Gmlm

Buna ziua. Am si eu o problema. Vecinul din fata vrea sa-si inalte curtea mai sus de temelia gardului, gardul fiind construit de familia mea. Mentionez ca toata apa de ploaie de la el se va duce la mine si la vecinul din fata lui. Este legal sa se inalte? Daca nu, va rog dati-mi o lege, ceva.
Multumesc!

Gmlm a scris:

Buna ziua. Nepotul meu este orfan de un parinte si beneficiaza de pensie de urmas in valoare de 1100 lei. Vrea sa depuna dosarul pentru bursa sociala insa cei de la primarie l au trecut pe ancheta sociala si pe actualul sot al mamei sale. Mentionez ca mama sa are venit 0 iar cand s a recasatorit si a pastrat fostul nume al sotului decedat.
Are dreptul la bursa sociala? Sau nu, cum spun cei de la primarie? Multumesc!

Buna ziua. Nepotul meu este orfan de un parinte si beneficiaza de pensie de urmas in valoare de 1100 lei. Vrea sa depuna dosarul pentru bursa sociala insa cei de la primarie l au trecut pe ancheta sociala si pe actualul sot al mamei sale. Mentionez ca mama sa nu are venit 0 iar cand s a recasatorit si a pastrat fostul nume al sotului decedat.
Are dreptul la bursa sociala? Sau nu cum spun cei de la primarie? Multumesc!
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Beneficiati de concediu de odihna pe aceste 3 luni la reintoarcerea in activitate.

La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, concediului paternal, concediului de risc maternal, concediului pentru îngrijirea copilului bolnav, concediului de îngrijitor şi perioada absenţei de la locul de muncă în condiţiile art. 152^2 C.mun. se consideră perioade de activitate prestată.

Buna ziua. Daca eu am fost 3 luni si jumatate in concediu maternal si postnatal, mai beneficiez de concediu de odihna pe aceste 3 luni la reintoarcerea la munca? Multumesc!