Bună ziua! As vrea să deschid un proces împotriva tatălui meu care nu mi-a mai plătit pensia alimentara de aproape 3 ani. Pot să mai rezolv ceva dacă am împlini 18 ani dar continui studiile ? Cam ce sumă mi-ar trebuii pentru a deschide un proces?
Bună ziua! Am 17 ani iar parintii mei au divorțat în urma cu 6 ani . S-a stabilit ca tatal meu să îmi dea pensie de intretinere mie 400 de lei și surorii mele majore 290 de lei care a contiunat studiile cu facultate si masterat. El după ceva timp a deschis un proces pentru micșorarea pensiei alimentare care s-a redus la 220 de lei mie si 220 de lei surorii mele . El plătea dar nu în fiecare lună iar în ultimii doi ani nu a mai plătit deloc spunând că nu are loc de muncă . Cum as putea proceda să primesc pensia de întreținere din urmă și în continuare ?
O ruda are o fata minoră de 16 ani . După ce a divorțat de soț au primit custodie comună dar în acte fata creste alături de mamă. Mamă este plecată în Italia iar fata sta la bunici. Mama ar vrea să o ia în vacanță la vară dar trebuie pașaport și nu poate să vină în țară.