Bună ziua! As vrea să deschid un proces împotriva tatălui meu care nu mi-a mai plătit pensia alimentara de aproape 3 ani. Pot să mai rezolv ceva dacă am împlini 18 ani dar continui studiile ? Cam ce sumă mi-ar trebuii pentru a deschide un proces?
Daca hotararea anterioara a obligat parintele la plata pensiei pana la majorat si daca nu au trecut mai mult de 3 ani de la mjorat, poti pune in executare silita debitul din hotararea respectiva.
Daca ai implinit 18 ani si hotatararea anterioara nu il obliga sa plateasca pensie si dupa majorat, trebuie sa iti dai tatal in judecata spre a i se stabili obligatia de plata atata timp cat continui studiile (trebuie sa faci aceasta dovada, precum si dovada starii de nevoie in care te afli) si sa fie obligat sa contribuie pana cel mai tarziu la 26 ani.
Taxa de timbru este de 20 lei, in rest e alegerea ta daca reusesti sa te descurci fara avocat sau macar sa consulti unul (de ex iti poate redacta cererea).
De asemenea, daca indeplinesti conditiile, poti solicita baroului din localitate asistenta juridica printr-un avocat desemnat din oficiu.
Ce pot face?
elena l
ce pot face ca sa primesc pensie alimentara desi am implinit 18 ani?trebuie spus ca pana acum nu am primit pensie alimentara.............???? (vezi toată discuția)