avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot face?

ce pot face ca sa primesc pensie alimentara desi am implinit 18 ani?trebuie spus ca pana acum nu am primit pensie alimentara.............????
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:49, 9 Februarie 2010
pensia alimentara se plateste pe durata studiilor copilului , respectiv pana la varsta de 26 de ani, daca acesta frecventeaza si invatamant superior.
pt. neplata pensiei alimentare puteti sa faceti o plangere penala , pt. savarsirea infr. de abandon de familie.
actiune de chemare in judecata a parintelui ce va datoreaza pensia alimentara. el poate fi actionat si in penal pentru abandon de familie. pe ultimii trei ani mai putei cere pensia alimentara. restul sumelor au fost prescrise. dac va continuati studiile puteti primi pesnie pana la finalizarea acestora dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 ani. Bafta!
Userul afirma faptul ca pana in prezent nu a beneficiat de pensie de intretinere, asa incat mai intai este necesara actiunea in stabilirea pensiei de intretinere, pentru ca apoi , ulterior stabilirii acestei obligatii in sarcina parintelui sau, sa fie posibila plangerea pentru infractiunea de abandon de familie, in caz ca parintele sau nu isi va indeplini obligatia de intrenitere.
Daca te afli in continuarea studiilor poti obtine printr-o hotarare judecatoreasca stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea dvs.si obligarea tatalui tau la plata acesteia.Conditii:-dovada adeverinta elev sau student dupa caz, certificat de nastere.Daca tatal tau nu realizeaza venituri vei solicita instantei stabilirea unei pensii in functie de venitul minim pe economie.Daca tatal tau realizeaza venituri ca urmare a unui contract de munca, poti cere stabilirea unei pensii de 25% din veniturile pe care le realizeaza, cu conditia sa cunosti locul de munca si adresa acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara/ ulterior plata necorespunzatoare -pls help! ella2012 ella2012 buna, pana anul trecut fostul sot a fost salariat min. interne de unde am primit cu regularitate pensia alimentara( pensie alimentara in cuantum de 25% din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara maria clara maria clara Buna ziua! Am divortat in urma cu 3 ani. Am o fiica in varsta de 22 de ani,studenta la buget, careia tatal ei nu i-a platit niciodata pensie alimentara si de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara lenutaa lenutaa Buna.Parintii mei au divortat la nasterea mea,eu am ramas in custodia mamei iar tatal meu nu mi-a platit deloc pensia alimentara,am 17 ani si cateva luni...ce ... (vezi toată discuția)