avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O ruda are o fata minoră de 16 ani . După ce a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O ruda are o fata minoră de 16 ani . După ce a divorțat de ...

O ruda are o fata minoră de 16 ani . După ce a divorțat de soț au primit custodie comună dar în acte fata creste alături de mamă. Mamă este plecată în Italia iar fata sta la bunici. Mama ar vrea să o ia în vacanță la vară dar trebuie pașaport și nu poate să vină în țară.
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 19:58, 31 Martie 2023
Buna ziua

Nu are nevoie de pasaport, poate merge in Italia cu cartea de identitate.
Problema este alta. Are nevoie de declaratie de la tata, ca este de acord ca fata sa paraseasca tara.
Daca mama nu va veni dupa ea, trebuie sa dea si ea declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scoti copilul din tara raluflory raluflory mare dilema mare ! cine ma poate ajuta. sunt si eu la inceput de drum.... speta: mama si tata sunt plecati in italia dar sunt despartiti (nu legal). fetita ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Informatie despre calatorie pt un minor cu parintii divortati Andrea_88 Andrea_88 Buna ziua. M-ar interesa daca o femeie divortata, mama unui copil de 6 ani poate sa paraseasca tara fara acordul fostului sot,tatal copilului?In sentinta de ... (vezi toată discuția)