avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatie despre calatorie pt un minor cu parintii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatie despre calatorie pt un minor cu parintii divortati

Buna ziua. M-ar interesa daca o femeie divortata, mama unui copil de 6 ani poate sa paraseasca tara fara acordul fostului sot,tatal copilului?In sentinta de divort e trecuta ca mama are custodie temporara. Multumesc anticipat!
temporara pana cand, ce scrie exact in hotarare ?
Nu stiu exact, nu am sentinta la indemana.
reveniti cand o sa stiti, sigur in acea hotarare nu scrie "custodie temporara"
Custodie temporara in hotararea de divort nu exista, asta cel putin in legislatia noastra.
Exista fie incredintarea minorului (pe vechea legislatie ) sau autoritatate parinteasca in comun sau numai a unuia dintre parinti (pe noua legislatie ).
Exista posibilitatea uneia sau alteia din cele aratate mai sus stabilite in mod provizoriu doar in situatia unei hotarari de ordonanta presedintiala, dar nu in divort.
Lecturati exact dispozitivul hotararii de divort si ne spuneti exact ce a dispus instanta..altminteri nu se poate raspunde la intrebarea dvs.
Da, aveti dreptate, nu scrie nici temporara nici definitiva , scrie custodia se incredinteaza mamei dar cu drepturi egale la cresterea copilului pentru ca in instanta n-a avut nimic impotriva tatalui.Mentionez ca tata de la nastere si pana in ziua de azi plateste pensia alimentara mentionata in sentinta, isi viziteaza copilul si au o relatie foarte buna cu minora

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e stabilit la mine, tatal vladflorin vladflorin Buna ziua ,ma numesc Vlad Florin si as dori daca se poate cineva sa imi raspunda la problema pe care o am .in aprilie 2010 am hotarare de divort cu minori cu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)