avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatie despre calatorie pt un minor cu parintii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatie despre calatorie pt un minor cu parintii divortati

Buna ziua. M-ar interesa daca o femeie divortata, mama unui copil de 6 ani poate sa paraseasca tara fara acordul fostului sot,tatal copilului?In sentinta de divort e trecuta ca mama are custodie temporara. Multumesc anticipat!
Deci, stabileste locuinta minorului la mama si dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti?
Exista in aceeasi hotarare si un program de vizita stabilit in favoarea tatalui sau nu?
Hotararea este definitiva si irevocabila sau nu?
Cam asta este ce trebuie sa stim exact.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In hotarare tata are un program de vizita de 2 ori pe luna de sambata dimineata pana duminica seara, 30 de zile in vacanta de vara si sarbatorile legale in 2 in 2 ani.Locuinta minorului se stabileste la mama.Autoritatea parinteasca exercitata de ambii parinti.Asa stiu ca hotararea nu este definitiva si irevocabila, dar nu sunt sigur.Maine o sa am sentinta de divort in fata mea si putem reveni la acest subiect cu siguranta!Multumesc de ajutor!
Daca este asa cum spuneti, mama va putea sa iasa din tara impreuna cu minorul, numai daca va avea hotararea de divort legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila", o declaratie notariala de acord a tatalui si pasaport pentru minor.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e stabilit la mine, tatal vladflorin vladflorin Buna ziua ,ma numesc Vlad Florin si as dori daca se poate cineva sa imi raspunda la problema pe care o am .in aprilie 2010 am hotarare de divort cu minori cu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)