va multumesc mult de incurajare insa legal ....nu stiu unde se poate ajunge,ar fi in stare sa ma distruga,sa ma poarte prin judecati....
martorul cel mai bun e copilul,si rudele care stiu ca nu se intereseaza de copil.pana la urma asa ma gandeam si eu sa imi iau copilul si sa plec, voi risca .
Oricum,multumesc ptr.raspuns
Sunt divortata de 3 ani si jum. ,si am o fetita in varsta de 13 ani care mi-a fost incredintata spre crestere si educare hotararea fiind definitiva si irevocabila insa fostul are dreptul sa isi viziteze copilul cu posibilitatea luarii la domiciliu de doua ori pe luna, lucru pe care nu il face,nu a mai luat fata la el de cca. 2 ani a venit doar sa o vada 10 min.o data la 3-4 luni,in rest nu il intereseaza copilul nu o suna decat cand isi aduce aminte o data la luna poate si mai rar, in schimb dupa mari eforturi,dupa aproape doi ani de mers pe la executor am reusit sa iau pensie ptr. minora recuperand cate putin si din urma ,asta timp de 8 luni dar nu am ajuns la zi cu pensia ca apoi el s-a pensionat pe caz de boala, si acum mi se trimite 100 lei pensie ptr.copil.problema nu ar fi asta ma rog doar sa am sanatate sa imi cresc copilul.
Insa, m-am recasatorit si actualul a plecat sa munceasca in Germania si mi-a gasit si mie loc de munca si vreau sa iau si copilul sa o inscriu acolo la scoala,sa ii pot oferi un viitor mai bun ca aici nu ne ajungem cu banii,insa fostul nu e de acord.am zis sa fac o intelegere la notar precum ca e de acord sa ma pot muta cu copilul si sa nu am probleme insa el nu vrea.ca sa il dau in judecata dureaza ffff.mult, stiti asta.nu stiu incotro sa o iau si ce sa fac,el e in stare sa imi faca probleme
chiar daca nu il intereseaza copilul si nu se ocupa deloc de el nu vrea sa ma lase sa plec cu ea, am ajuns sa il sun eu sa il rog sa sune fata,sa se intalneasca cu ea ca are nevoie de el si mereu imi spune ca e ocupat,ca nu are timp, cu toate ca e pensionat.ce pot sa fac,va rog sfatuiti-ma .vreau ce e mai bine pt.fata dar mi-e frica sa nu faca plangere sau ceva sa imi strice rostul acolo si sa fiu nevoita sa ma intorc.cum sa fac...am mai citit pe forum cazuri asemanatoare dar parerile sunt impartite...ajutati-ma va rog .
da...exact de ce mi-era frica...dar am citit pe net ca daca minora a depasit varsta de 15 ani si e cu consimtamintul ei...e altceva..
nu stiu ,vad ca orice articol din lege e cu dus intors
am si eu nevoie de ajutor specializat intr-o problema.am o cunostinta care are o relatie cu o fata care abia peste 2 luni face 18 ani.el are 30ani.parintii ei nu sunt de acord cu aceasta relatie si vrea sa il dea in judecata.ce se poate intampla atata timp cat fata vrea sa continue relatia si nu vrea sa se desparta de el?eu le-am sugerat sa se desparta timp de 2 luni pana implineste 18 ani dar ea zice ca il iubeste si nu vrea....ca nu o intereseaza ce vor parintii ei.insa mi-e teama ca el ar putea avea probleme....ma puteti ajuta????
pe data de 03.04.2009 s-a pronuntat divortul dintre mine si fostul meu sot,prin care mi s-a incredintat mie copilul minor si el a fost de acord sa plateasca pensie in cuantum de 25% DAR 15 %in bani si 10% in natura.as vrea sa stiu cand voi primi aceasta pensie cand se implineste luna de la pronuntare? sau dupa ce imi vine acasa hotararea de divort,pentru ca din cate am inteles dureaza pana vine hotararea si devine definitiva si irevocabila.va multumesc
buna seara.pe data de 03.04.2009 s-a facut pronuntarea divortului dintre mine si sotul meu,in care el este de acord cu incredintarea copilului minor,divortul este din culpa comuna fara motivare.cam cat dureaza pana primesc o instiintare acasa sau care ar fi urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac eu,cum sa aflu care este decizia si daca este definitiva si irevocabila?
va multumesc
intrebarea mea este cum se va efectua partajul daca imobilul pe care il avem este luat numai din credite si ipotecat
ce ar insemna daca el castiga sa zicem 70% la partaj?
eu am unde sa stau cu fata,in casa surorii mele unde stau si acum,dar nu mi-as permite sa platesc rate la banca.de asta am vrut sa semnez sa preia el apartamentul,dar cu conditia ca el sa imi dea cei 2000 euro datorie si sa isi ia un alt coplatitor sau sa refinanteze creditul sa nu mai figurez eu la banca cu credit
multumesc frumos pentru raspuns si pentru timpul acordat.asa o sa fac.el vrea sa ma distruga probabil si sa imi ia tot.abia cand ajungi in astfel de momente iti dai seama cu cine ai trait in casa.o sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a castiga dreptul fetei si datoria pe care o avem.