avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pronuntare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pronuntare divort

buna seara.pe data de 03.04.2009 s-a facut pronuntarea divortului dintre mine si sotul meu,in care el este de acord cu incredintarea copilului minor,divortul este din culpa comuna fara motivare.cam cat dureaza pana primesc o instiintare acasa sau care ar fi urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac eu,cum sa aflu care este decizia si daca este definitiva si irevocabila?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:04, 9 Aprilie 2009
Hotararea o veti primi acasa ;daca nu va ataca niciunul dintre dvs cu apel sentinta in termenul inscris in hotarare, veti putea merge la arhiva judecatoriei cu hotararea, dupa expirarea termenului in care se poate face apel pentru a inscrie pe ea mentiunea definitiv si irevocabil. Daca doriti ca pana atunci sa aflati solutia procesului fie mergeti la arhica cu numarul de dosar si intrebati ce scrie in condica, fie consultati www.just.ro , portalul instantelor de judecata. Succes
solutia care s-a dat in cauza dumneavoastra este mentionata in condica de sedinte al judecatoriei unde ati avut procesul. În cazul apelului principal, termenul este de 15 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel. Acest termen se calculează pe zile libere, adică ziua în care începe să curgă şi ziua în care se împlineşte termenul de apel nu intră în calcul.Există situaţii în care legea prevede un alt termen de apel, decât cel de 15 zile ( exemplu - în materie de divorţ, termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii). Însă modul de calcul al termenului, indiferent de durata acestuia, este acelaşi.Este important să mai cunoaşteţi că dacă faceţi apel înainte de comunicarea hotărârii, se consideră că hotărârea v-a fost comunicată la data depunerii cererii de apel şi deci acesta este momentul de la care începe să curgă termenul de apel.De asemenea, dacă solicitaţi comunicarea hotărârii către partea adversă, această cerere echivalează cu comunicarea hotărârii către dumneavoastră, iar termenul de apel pentru dumneavoastră începe să curgă de la această dată.
succes
BYA_NELY a scris:

buna seara.pe data de 03.04.2009 s-a facut pronuntarea divortului dintre mine si sotul meu,in care el este de acord cu incredintarea copilului minor,divortul este din culpa comuna fara motivare.cam cat dureaza pana primesc o instiintare acasa sau care ar fi urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac eu,cum sa aflu care este decizia si daca este definitiva si irevocabila?
va multumesc

asteptati sa o primiti acasa, cam in 2 luni devine definitiva si irevocabila, daca cealalata parte nu exercita apelul si apoi recursul in 30 zile.
Hotararile care consfintesc invoiala partilor se dau fara drept de apel, ele sunt supuse recursului. Dar,dupa pronuntarea hotararii, partea poate renunta in instanta la calea de atac, facandu-se aratare despre aceasta intr-un proces-verbal, semnat de presedinte si de grefier.Renuntarile se pot face si in urma, prin infatisarea partii inaintea presedintelui sau prin inscris autentic. Astfel hotararea ramane definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Recurs hng hng Am inteles dintr-un raspuns pe care l-am primit pe acest forum, ca o hotarare judecatoreasca este definitiva si irevocabila dupa ce se epuizeaza toate caile de ... (vezi toată discuția)
Caile de atac intr-un proces de divort valentin_76 valentin_76 Buna seara! As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, ... (vezi toată discuția)