Buna ziua !
Situatia mea se prezinta in felul urmator :
In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol extravilan si teren + casa in intravilan. Suntem 3 mostenitori iar succesiunea nu a fost inca dezbatuta din cauza neintelegerilor intervenite intre frati.
Mentionez ca, din momentul decesului si pana in prezent, eu am dat in arenda terenul arabil din extravilan, fiind beneficiara venitului. In urma cu cateva zile, am primit de la primaria localitatii unde este terenul o instiintare cu privire la plata impozitului atat pe terenul extravilan, cat si pe cel intravilan. Intrebarile mele sunt :
1. Sunt doar eu obligata la plata impozitului pe intreaga proprietate plus penalizari (o suma care nu e deloc mica) in conditiile in care potrivit art. 256 alin. 4 din Codul Fiscal,
In cazul in care nu se pot stabili partile individuale ale proprietarilor in comun, fiecare proprietar in comun datoreaza o parte egala din impozitul pentru terenul respectiv.”
?
2. Pot achita doar cota-parte din impozit ce-mi revine personal si sa-mi fie eliberat un act doveditor al acestei plati ?
Va multumesc.