avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare Acoperis Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare Acoperis Bloc

Buna ziua!

As dori si eu un sfat avizat intr-o problema legata tot de acoperisul blocului in care locuiesc.
In blocul nostru de 4 nivele, situatia e mai speciala deoarece fiecare proprietar executa orice lucrare de reparatie sau de imbunatatire numai propriului apartament. Pur si simplu, nu a existat niciodata un consens. Astfel ca si in ce priveste acoperisul blocului, fiecare locatar de la etajul 4 si l-a izolat pe tronsonul lui.
Sa va prezint cazul meu particular. Eu locuiesc la etajul 2 al acestui bloc. Tin sa mentionez ca parterul si etajul 1 sunt inchiriate de catre primarie unor cabinete medicale individuale. In anul 2000, cand s-a mutat in bloc, vecinul de la etajul 4 de pe tronsonul meu a venit la usa la mine ca sa-mi ceara sa contribui cu 500.000 de lei pentru izolarea acoperisului doar pe tronsonul nostru, in conditiile in care atunci asociatia de locatari nu capatase inca statutul de asociatie de proprietari in baza Legii 230/2007. Atunci nu am fost de acord pentru ca era ilegal ce facea dumnealui deoarece nu avea voie sa izoleze individual. De atunci n-a mai pomenit niciodata de acest subiect.
Suntem in 2008. Luna aceasta am fost anuntata de la asociatie ca am restanta la plata intretinerii suma de 274 RON, cu explicatia ca vecinul de la etajul 4 si-a izolat blocul si suma reprezinta contributia mea la costul lucrarii facute de el. Doar mie si vecinului de la etajul 3 ni se imputa aceasta suma, nu si primariei care detine in locatiune parterul si etajul 1 al blocului. N-am fost anuntata in niciun fel, in 8 ani de zile, de intentiile dumnealui, nu mi s-a cerut acordul, administratorul doar mi-a spus ca actele doveditoare ale lucrarii le gasesc la sediul asociatiei. Mi s-a transmis tot prin asociatie, din partea lui, (deoarece acest om nu a vorbit personal cu mine niciun detaliu legat de chestiune, desi, culmea, ne salutam cand ne intalnim,) ca va merge mai departe daca nu isi recupereaza banii in acest fel.
As dori sa-mi spuneti daca are temei legal pentru o actiune in instanta impotriva mea?

Va multumesc.













Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:55, 21 Octombrie 2008
Procedura dupa care se efectueaza si apoi se recupereaza cheltuielile facute pentru reparatiile la proprietatea comuna (terasa in cazul Dv.) este: adunare generala a proprietarilor prin care acestia isi dau acordul cu privire la lucrarea respectiva, PV in care se consemneaza (in cazul in care majoritatea prezenta la adunare este de acord) suma si modul de plata al lucrarii, precum si modul de recuperare a platii facute catre prestator. Este obligatoriu ca in urma lucrarii efectuate sa se emita factura si chitanta prin care se demonstreaza plata lucrarii. In cazul Dv. s-a intamplat asa? Daca nu, cereti sa vi se prezinte PV al sedintei in care s-a hotarat reparatia terasei (fie si numai pe tronsonul Dv.) si din care sa rezulte cine si cum a hotarat ca Dv. sa platiti acea suma de bani.
In cazul cabinetelor inchiriate de la parter si et I si acestea trebuie trecute la plata, ca si Dv. chiar daca sunt chiriasi. Presupun ca aceste cabinete platesc cotele de intretinere si, asa cum platesc aceste cote, tot asa trebuie sa plateasca si reparatia. Nu e obligatoriu ca aceasta sa fie platita de proprietar daca nu e stipulat in mod expres lucrul acesta in contractul de inchiriere. Cereti cabinetelor sa vedeti si aceste contracte in cazul in care nu sunt puse la plata reparatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie acoperis bloc FLORIN6284 FLORIN6284 Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si de curand , mai exact in toamna anului trecut am izolat acoperisul blocului in care stau , eu locuid la ultimul etaj . ... (vezi toată discuția)
Repartizare gresita a cheltuielilor? elvisnita elvisnita Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament la etajul 1 dintr-un bloc cu 4 etaje si 20 de apartamente. Acoperisul apartamentului de la etajul 4 (pe ... (vezi toată discuția)
Cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul? amiali amiali Buna ziua, Va deranjez deoarece am o nedumirire: locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat ... (vezi toată discuția)