avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Activitate RazvanPetrescu1968

Activitate RazvanPetrescu1968

Buna ziua, ma intereseaza daca stie cineva un proces in care o instanta din Romania a decis impotriva impunerii de clauze restrictive intr-un contract comercial daca in acordul initial scria clar ca produsul/serviciul trebuie predat fara nici un fel de sarcini ?

Concret : am un acord cu X ( PJ ) in care, in schimbul serviciilor mele, mi-a promis actiuni la o firma, In acord scrie clar ca actiunile trebuie sa fie libere de sarcini / complet ipotecabile. Ulterior, argumentand ca "asa au toti actionarii", mi se ofera actiunile numai in urma semnarii unui contract in care mi se restrictioneaza posibilitatea de a le vinde, ceea ce, in cazul meu, le face inutile.

Un amanunt probabil important - la data semnarii acordului initial, firma la care ar fi trebuit sa primesc actiunile nu exista inca, deci nu avea deja un regulament pentru actionari - si chiar daca ar fi avut, o asemenea clauza ar fi trebuit mentionata in acord ( in loc de "libere de sarcini" ).

Multumesc anticipat
1. Nu ati raspuns la intrebare, deci o sa presupun ca nu aveti un raspuns.
2. In ceea ce priveste luarea unei decizii care presupune acordul tuturor proprietarilor printr-o alta modalitate decat un proces de vot, va sugerez sa cititi definitia cuvantului "vot" in dictionar si sa va ganditi in ce fel difera de ceea ce se spune in lege ca trebuie facut.

In orice caz, am obtinut raspunsul orientativ de la un utilizator ( multumesc ), si il voi verifica cu o casa de avocatura inainte de a comunica decizia in cadrul asociatiei. In acelasi timp, m-am lamurit cu privire la profesionalismul si obiectivitatea moderatorilor acestui forum si voi inceta sa mai urmaresc acest thread deoarece dorinta unora de a avea ultimul cuvant surclaseaza necesitatea ca acesta sa aiba si logica.

Paste Fericit tuturor !


w_v_w_v a scris:

TUTUROR inseamna unanimitate.
Asciatia nu pierde nici un proces stati linistit.
Daca un proprietar vrea sa fie liber ca si pana acum sa se plimbe prin subsol sau sa evite sa vada multe compartimentari si mirosuri aiurea nu se face.
Daca un proprietar nu vrea sa suporte noxele masinilor si zgomotul masinilor care trebuie sa parcheze nu se face.

Adica trebuie unanimitate.



Ce bine ar fi daca s-ar aplica astfel... din pacate multe decizii care duc la actiuni foarte deranjante pentru alti vecini se iau cu majoritate, nu cu unanimitate...
In primul rand, va rog renuntati la tonul agresiv. Daca nu puteti raspunde intr-un mod calm si detasat, lasati pe altcineva sa o faca.
Bineinteles ca se voteaza. "Acordul tuturor proprietarilor", la fel ca si "acordul a 50% + 1 din proprietari" ( ambele expresii existente in lege ) implica o forma de vot. Doar procentul este diferit. Asa cum spuneam, termenul de "unanimitate" ar fi fost o alegere mult mai buna.
As aprecia un raspuns la :
> "cum formularea "acordul tuturor proprietarilor din condominiu" ( nu se spune ca este vorba doar de cei care sunt membri ai asociatiei ) nu ar implica si "100% cota-parte"
Nu m-am "obfuscat". Personal, nu am nici un interes in aceasta cauza, in afara de cel de a evita ca asociatia sa fie actionata in justitie si sa piarda procesul cu proprietarii care nu sunt de acord cu decizia ( cei carora le va fi refuzat dreptul de a parca sau de a-si instala boxe deoarece 1% din membrii asociatiei nu sunt de acord ).
In acest sens - tot nu inteleg cum formularea "acordul tuturor proprietarilor din condominiu" ( nu se spune ca este vorba doar de cei care sunt membri ai asociatiei ) nu ar implica si "100% cota-parte". Ar fi fost mult mai clar sa se specifice daca votul este pe numar proprietari, unitate locativa sau cota parte - sau, mai simplu, sa foloseasca termenul de "unanimitate", care ar fi risipit orice dubiu.
Multumesc pentru copy/paste. Evident ca am citit si eu aceasta lege. Noua ni s-a subliniat forma neclara a formularii "cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize". Daca este vorba de vot pe baza unanimitatii, de ce ar mentiona si proprietarii si cota-parte indiviza, din moment ce este imposibil sa ai prima fara sa o ai si pe a doua ? In alte parti ale legii nu se face acest lucru.



Buna ziua

Cum se iau hotararile privind inchirierea ( decizia in sine, precum si cuantumul chiriei ) spatiilor comune : cu majoritate de cota parte, unitate locativa, sau proprietari ? Prin spatii comune ma refer aici la
1) spatii tehnice la subsol care pot fi transformate in boxe si
2) parti din terenul aferent constructiei care pot fi transformate in locuri de parcare.
Inchirierea s-ar face catre membri ai asociatiei, nu catre terti.

Multumesc