avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate ionutm82

Activitate ionutm82

Am rezolvat-o pana la urma. Le-am facut o vizita, au verificat poza si au descoperit ca cine a completat instiintarea a confundat M cu N in numarul de inmatriculare. Si uite asa in loc sa il sanctioneze pe cel care a gresit, au incercat sa ma sanctioneze pe mine.
Buna ziua,

Am gasit astazi lipita pe usa apartamentului o instiintare din partea politiei locale sector 1 pentru a trimite in termen de 5 zile datele soferului care a incalcat prevederile art 143 lit a/ 142 lit f in data de 20.09.2023. Toate bune si frumoase doar ca eu in acea zi am fost la serviciu si masina cu mine intr-o cu totul alta zona parcata regulamentar pe locurile primariei (parcarea platita toata ziua). In zona indicata de politia locala nu am parcat de peste 10 ani, maxim am trecut pe acolo fara a opri.

Dupa o convorbire telefonica cu cei de la politia locala am trimis un email cu povestea de mai sus.

Cele 5 zile cred ca sunt calendaristice si cum urmeza weekendul mai raman doar luni si marti pentru a primi clarificari pe email din partea politiei locale.

Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt obligati sa arate poza sau macar sa specifice marca, modelul culoarea autovehiculului (adica mai mult decat numarul de inmatriculare)? La acea data masina nu avea cum sa fie nici macar in treacat pe acolo, daramite parcata...

Multumesc!
Răspuns la discuția Depasirea coloanei in asteptare
Multumesc mult!

A mentionat explicit cuvantul semafor in descrierea contraventiei fix cum am citat in mesajul anterior. Partea proasta e ca am fost sanctionat pe 06.04.2023. Ieri am descoperit aceasta neconcordanta. Se mai poate face ceva?
Răspuns la discuția Depasirea coloanei in asteptare
Multumesc pentru raspuns!

Mi-a fost supendat permisul pentru o perioada de 60 de zile pentru, citez, "depasirea coloanei de vehicule aflata in asteptare la culoare rosie a semaforului, intrand pe sensul opus de mers"

In procesul verbal, articolul prevedere este 120 lit k:
(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.

Iar la sectiunea articol sanctionat apare art 101/3/g.

A gresit cumva politistul? Este invalid procesul verbal?

Ca sa aveti context, nu am intentionat sa depasesc nicio coloana. In fata mea doar ce a oprit un troleibuz in statie, si pe el am vrut sa-l depasesc. Nu m-am asteptat ca fix in fata lui sa fie masini, asa ca m-am pus in situatia neplacuta de a mai depasi inca 3 masini. Greseala ramane, dar mi se pare ca am fost sanctionat mai mult decat ar fi fost cazul. Este corect ce zic?
Salut
Am o intrebare referitoare la sanctionarea depasirii coloanei de vehicule in asteptare la semafor. Exista urmatorul articol care interzice depasirea in acest caz:
Art. 120
(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
...
k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.

In OUG 195/2002 am gasit urmatoarele articole care ar sanctiona depasirea:

art 101/3/g
(3)Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
...
g)nerespectarea regulilor privind depăşirea;

si

art 100/3/a:
(3)Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a)depăşirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;

Ce articol ar trebui sa mentioneze un politist in PV pentru a sanctiona un contravenient? Poate folosi oricare din articolele de mai sus?